Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Οι δρόμοι-παγίδες στο οδικό δίκτυο της χώρας

Την προσοχή των οδηγών απαιτούν συγκεκριμένα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου κατά την έξοδο του Πάσχα, καθώς σε αρκετά σημεία πραγματοποιούνται έργα και σε ορισμένες περιπτώσεις η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα. Προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ένα δίκτυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων γίνεται και αναβάθμιση υφιστάμενων τμημάτων του ΠΑΘΕ (τμήματα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια και Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα) και του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη. Η «Α» εξασφάλισε όλα τα σημεία των εθνικών δρόμων που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή είτε λόγω έργων είτε λόγω επικινδυνότητας, ώστε οι οδηγοί που από σήμερα θα «ξεχυθούν» στους δρόμους να είναι πλήρως ενημερωμένοι, κάτι που αποτυπώνεται στο σχετικό χάρτη.
Σε ό,τι αφορά τα σημεία που πραγματοποιούνται τα έργα αυτά είναι:
1) Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση- Σκάρφεια:
Προσοχή στην περιοχή της Υλίκης, όπου πάντως θα διατίθενται δύο λωρίδες στην κατεύθυνση αιχμής. Η κυκλοφορία προς Λαμία, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και για 7 ημέρες μέχρι την επόμενη Τετάρτη, κατά τις ώρες αιχμής, θα γίνεται με δύο λωρίδες, ενώ τις υπόλοιπες θα διατίθεται μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας.
2) Τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος:
Θα διατίθενται τρεις λωρίδες κυκλοφορίας σε όλο το μήκος, ενώ κατά μικρά τμήματα θα είναι κατειλημμένη η ΛΕΑ.
3) Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Πάτρα:
Για τη διευκόλυνση των οδηγών, πριν από τον κόμβο Δερβενίου, θα τροποποιηθεί η υφιστάμενη ρύθμιση (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση) και από Μεγάλη Τετάρτη το πρωί έως την Κυριακή του Πάσχα το πρωί διατίθεται προς Πάτρα το πλήρες πλάτος της οδού, ενώ στην κατεύθυνση προς Κόρινθο μόνο μία λωρίδα. Από Κυριακή του Πάσχα το πρωί έως την Πέμπτη του Πάσχα (8.4.2010) το πρωί θα διατίθεται προς Κόρινθο το πλήρες πλάτος της υφιστάμενης οδού, ενώ στην κατεύθυνση προς Πάτρα μόνο μία λωρίδα.
4) Πού θα γίνεται η κυκλοφορία σε μία λωρίδα στο Κόρινθος-Πάτρα
Σε μία λωρίδα η κυκλοφορία θα γίνεται στο σημείο κατασκευής της γέφυρας ποταμού Κράθη, στο σημείο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Καλαβρύτων, στην περιοχή ανακατασκευής γέφυρας ποταμού Μεγανίτη, στην περιοχή κατασκευής σηράγγων Παναγοπούλας.
5) Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη:
Σε όλο το μήκος έως την Τρίπολη θα διατίθενται δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
6) Κοιλάδα Τεμπών
Τα Τέμπη ανοίγουν σήμερα το μεσημέρι στις 12. Κατά τη χρονική αυτή περίοδο απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των διερχομένων οχημάτων, καθώς και η κυκλοφορία πεζών από τον Κόμβο Ομολίου έως τον Κόμβο Ιτέας-Αμπελακίων (περιοχή παλαιού σταθμού διοδίων Τεμπών).
7) Πέταλο Μαλιακού
Τα έργα στο μεγαλύτερο μέρος στο Πέταλο έχουν ολοκληρωθεί και ο δρόμος έχει παραδοθεί. Ωστόσο, στο τμήμα από Στυλίδα έως Ράχες η κυκλοφορία γίνεται ακόμη από τον παλιό δρόμο, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Συμβατική υποχρέωση του εργολήπτη είναι να παραδώσει το έργο το φθινόπωρο του 2010.
8) Θεσσαλονίκη
Έργα πραγματοποιούνται στην Εθνική οδό πριν από τη Θεσσαλονίκη στις χιλιομετρικές θέσεις που φαίνονται στο σχετικό χάρτη, λίγο πριν από την είσοδο στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...