Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Εντυπωσιακό χτύπημα με τα εκρηκτικά του Καρέα ετοίμαζε ο Επαναστατικός Αγώνας

Μία ή και περισσότερες βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα ετοίμαζαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα με τα 180 κιλά εκρηκτικών, που εντοπίστηκαν σε ισόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στον Καρέα. Πιθανοί στόχοι: η στατική αστυνομική δύναμη στην Πανόρμου, οικονομικός στόχος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά και το κτίριο του ΟΠΑΠ στον Κηφισό.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σχεδιάγραμμα για το κτίριο του ΟΠΑΠ στον Κηφισό βρέθηκε στην κατοικία του Ν.Μαζιώτη στα Καλύβια.
Στην ίδια τοποθεσία έχουν βρεθεί τα χειρόγραφα σχεδιαγράμματα που αφορούν την προετοιμασία επίθεσης κατά της στατικής αστυνομικής δύναμης κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ στην Πανόρμου, καθώς και κατά οικονομικού στόχου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, τα 180 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO θα χρησιμοποιούνταν σε ένα εντυπωσιακό χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα ή σε περισσότερα μικρότερα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επιθέσεις θα γίνονταν με παγιδευμένα οχήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η εκρηκτική ύλη ANFO είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα κατά του Χρηματιστηρίου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 και στα κεντρικά γραφεία της Citibank, στις 18 Φεβρουαρίου 2009. Στην περίπτωση της Citibank, είχαν τοποθετήσει 125 κιλά ANFO, η βόμβα όμως δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στη συνδεσμολογία.
Την Κυριακή, συνεχίστηκαν οι έρευνες στο ισόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας, επί της οδού Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, προκειμένου να ληφθούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Εκτός από τα εκρηκτικά, στο χώρο στάθμευσης εντοπίστηκαν τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, καθώς και πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί τον Οκτώβριο του 2008 και πριν από ένα μήνα, τον Μάρτιο του 2010, από τον Βύρωνα, τα Πατήσια και τη Ν.Φιλαδέλφεια.
Σε ολόκληρη την Αττική οι έρευνες για τη γιάφκα
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εντείνονται προκειμένου να εντοπισθεί η γιάφκα με τα όπλα του Επαναστατικού Αγώνα.
Σύμφωνα με αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής οι έρευνες για τη γιάφκα με τα όπλα επεκτείνονται σε ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο στη Ν.Φιλαδέλφεια.
Η αστυνομία εκτιμά πως η γιάφκα με τα όπλα έχει ενοικιαστεί με κάποιο από τα τρία ονόματα (Γριβοκωστόπουλος, Μανδαλώζης, Παρασκευοπούλου), τα οποία εμφανίζονται στις πλαστές ταυτότητες που έχουν εντοπιστεί στο όχημα ενός εκ των κατηγορουμένων.
Θεωρεί, δε, πως είτε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου φοβάται να αποκαλύψει το γεγονός στην αστυνομία, είτε δεν έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις έρευνες για την τρομοκρατία.
Εν αναμονή των τεστ DNA
Eντός των προσεχών ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα από τα συγκριτικά τεστ του γενετικού υλικού που έχει ληφθεί από τις κατοικίες των κατηγορουμένων με δείγματα DNA που έχουν εντοπιστεί σε σημεία επιθέσεων του Επαναστατικού Αγώνα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνούνται να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού, προκειμένου να συγκριθεί με τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...