Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Μπροστά σε γιάφκα και όπλα σε Κυψέλη και Ν. Φιλαδέλφεια

Διαμέρισμα-γιάφκα στην περιοχή της Κυψέλης και όπλα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, εντόπισε σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική αργά χθες το βράδυ.
Επισήμως η Αστυνομία δεν επιβεβαίωνε αλλά και δεν διέψευδε την πληροφορία που ήθελε τα όπλα να έχουν ήδη μεταφερθεί και να εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ο βαλλιστικός έλεγχος αναμενόταν να δώσει την απάντηση για το αν η Αστυνομία έχει πλέον στα χέρια της τμήμα του οπλοστασίου του Επαναστατικού Αγώνα ή αν τα όπλα ανήκουν σε κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.

Η διπλή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Ν. Φιλαδέλφεια και Κυψέλη ήταν πολύωρη, αλλά και τα ευρήματα που φέρεται να έχουν εντοπισθεί αξιολογούνταν από αξιωματικούς που μετείχαν στις έρευνες ως ιδιαίτερα σημαντικά. Οι αρχές αναμενόταν να προχωρήσουν σήμερα σε επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της ολονύχτιας επιχείρησης και αφού θα είχαν ξεκάθαρες απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Πάντως, στη διάρκεια της νύχτας επικρατούσε τέτοια αισιοδοξία που αξιωματικοί έλεγαν ότι η υπόθεση βρισκόταν στην τελική ευθεία.

Η Αστυνομία ερευνά με ιδιαίτερη προσοχή και ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη προχθές το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα του Γέρακα: μία μοτοσυκλέτα εντοπίσθηκε να κινείται περίεργα γύρω από το τμήμα. Αστυνομικοί το αντιλήφθηκαν, καταδίωξαν τη μοτοσυκλέτα αλλά ο οδηγός της κατάφερε να διαφύγει. Η Αστυνομία ερευνά το περιστατικό συνδέοντάς το με τον φόβο της ότι ασύλληπτα- κατά την ΕΛ.ΑΣ.- μέλη του Επαναστατικού Αγώνα θα επιχειρήσουν χτύπημα αντιπερισπασμού.

Ο βαρύς οπλισμός
Το πρόσωπο με το οποίο είχε την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία ο Λάμπρος Φούντας, λίγες ώρες πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών στη Δάφνη, έχει εντοπίσει η Αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή του είναι ζήτημα χρόνου.

Παράλληλα, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας εστιάζει η Αντιτρομοκρατική τις έρευνές της για τον εντοπισμό του σπιτιού όπου εκτιμά ότι είναι κρυμμένος ο βαρύς οπλισμός του Επαναστατικού Αγώνα.

Αστυνομικοί με φωτογραφίες των 6 συλληφθέντων αλλά και άλλων ατόμων που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση ερεύνησαν πόρτα πόρτα τις περιοχές Νέα Φιλαδέλφεια, Περισσό και Νέα Ιωνία, και ήταν αρκετοί οι κάτοικοι που τους μίλησαν για συχνή παρουσία των Γουρνά και Κορτέση στην περιοχή. Επίσης, έχει τεθεί σε διαρκή παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου βρισκόταν ο άνθρωπος που επικοινώνησε τελευταίος με τον 35χρονο βιολόγο Λάμπρο Φούντα. Ο Φούντας είχε καλέσει από καρτοτηλέφωνο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 122 στο καρτοκινητό, το οποίο ύστερα από τον θάνατό του δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε. Με τον τρόπο αυτόν βρέθηκε στην οδό Ανακούς στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα Ι.Χ. που χρησιμοποιούσε ένας από τους έξι συλληφθέντες. Από την παρακολούθηση των φερόμενων ως τρομοκρατών προέκυψε επίσκεψη του Σταθόπουλου μαζί με μια νεαρή γυναίκα σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από συνάντηση με την υπόλοιπη ομάδα στο «ορμητήριο» της οργάνωσης στη Νέα Ιωνία στην οδό Λυκούργου 2. Υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη Νέα Φιλαδέλφεια εθεάθη τις τελευταίες ημέρες και ο 32χρονος Κ.Κ. υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου τον οποίο η Αστυνομία έχει επίσης στο στόχαστρο. Η Αντιτρομοκρατική εκτιμάει πως ανέλαβε να κρύψει τα όπλα της οργάνωσης που θα χρησιμοποιούνταν στην προγραμματισμένη επίθεση του Ε.Α. εναντίον αστυνομικής δύναμης στην οδό Πανόρμου. Το σπίτι του, στην οδό Τριφυλίας στους Αμπελόκηπους έγινε φύλλο και φτερό από τους αστυνομικούς, αλλά εκτός από ένα όπλοκειμήλιο δεν βρέθηκε τίποτε άλλο.

Η Αντιτρομοκρατική φαίνεται να έχει αποκτήσει καθαρή εικόνα για τις διόδους που χρησιμοποίησε η οργάνωση ώστε να προμηθευτεί τα Καλάσνικοφ, τις χειροβομβίδες και το RΡG. Βασικός ύποπτος θεωρείται αλλοδαπός από βαλκανική χώρα, που μένει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Στη διάρκεια της νύχτας επικρατούσε τέτοια αισιοδοξία που αξιωματικοί έλεγαν ότι η υπόθεση βρισκόταν στην τελική ευθεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...