Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα-σφραγίδα του Επαναστατικού Αγώνα


Σε τρεις επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα έχουν χρησιμοποιηθεί τα όπλα που ανακάλυψε η αστυνομία στη γιάφκα της Κυψέλης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, από τις μέχρι τώρα ενεργηθείσες εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις ιχνών των δύο πολεμικών όπλων - τυφεκίων τύπου Καλάσνικοφ  και του ενός  υποπολυβόλου ΜΡ-5, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο κρησφύγετο της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας , στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, διαπιστώθηκε ότι τα τρία όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί, είτε μόνα είτε και τα τρία  μαζί, σε τρεις ένοπλες επιθέσεις της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ειδικότερα:
1. Το ένα Καλάσνικοφ και το ένα  ΜΡ-5 στην ένοπλη επίθεση κατά τριών  Αστυνομικών Διμοιρίας των Μ.Α.Τ., οι οποίοι εκτελούσαν καθήκοντα σκοπού-παρατηρητή, την 5-1-2009 και περί ώρα 03:05, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια - Αθήνα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Αστυφύλακα Αδαμάντιου Μαντζούνη.
2. Τα δύο Καλάσνικοφ και το ένα  ΜΡ-5 στην ένοπλη επίθεση κατά Αστυνομικών Διμοιρίας των Μ.Α.Τ., που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο και κινούνταν, την 23-12-2008 και περί ώρα 05:49, επί της οδού Κοκκινοπούλου στο Γουδί Αττικής,
3. Το ένα ΜΡ-5 στην ένοπλη επίθεση, την 30-4-2007 και περί ώρα 01:22, κατά του Β΄ Α.Τ. Ν. Ιωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...