Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Απερρίφθη η αίτηση αναίρεσης της αθώωσης Πλεύρη


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας ΑΠ, Φ. Μακρής, κατά της απόφασης του εφετείου με την οποία είχε αθωωθεί ο Κωνσταντίνος Πλεύρης για όσα έγραφε στο βιβλίο του «Εβραίοι: Όλη η αλήθεια».

Ο αντεισαγγελέας είχε επιχειρηματολόγήσει ότι η εμπάθεια και ο φανατισμός του συγγραφέα, όπως αποτυπώνεται στο βιβλίο, αποτελεί αυταπόδεικτο γεγονός ότι πρόθεσή του ήταν η προσβολή ομάδας προσώπων λόγω της εθνοτικής τους καταγωγής τους. αλλά και η πρόκληση διακρίσεων, μίσους και βίας εις βάρος μειονότητας. Υπέρ της αναίρεσης είχε ταχθεί και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, εκτιμώντας ότι η αθωωτική απόφαση είχε ελλιπή και εσφαλμένη αιτιολογία και δεν αναφέρει στοιχεία που έπεισαν για την αθωότητα του κατηγορούμενου.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε, όμως, ότι η απόφαση έχει πλήρεις και σαφείς αιτιολογίες. Σύμφωνα με την Ολομέλεια, ο συγγραφέας "δεν καταφέρεται συλλήβδην κατά των Εβραίων, αλλά κατά των Εβραιοσιωνιστών, οι οποίοι προφανές είναι ότι δεν αποτελούν ομάδα προσώπων που εντάσσεται στην έννοια της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής".

Στην απόφαση αναφέρεται ακόμη όιτ "δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να προτρέψει τον αναγνώστη σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά των Εβραίων, ή να εκφράσει προσβλητικές κατά των Εβραίων ιδέες εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, στηλιτεύοντας, κατά τις παραδοχές της προσβαλλόμενης αποφάσεως πάντοτε, συγκεκριμένα αναφερόμενες πράξεις των Εβραιοσιωνιστών ή ότι συνδέονται με την θρησκεία τους, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, ως στοιχείο της αντικειμενικής υποστάσεως των αποδιδόμενων στο κατηγορητήριο αξιόποινων πράξεων".

Τέλος, θέτει ζήτημα προστασίας των συνταγματικών δικαιωμάτων της "ελευθερίας του επιστήμονα (ιστορικού) να συγγράψει και να κυκλοφορήσει έργο στο οποίο θα καταγράφει, ερμηνεύει και αξιολογεί ιστορικά γεγονότα, όσο και το δικαίωμα κάθε πολίτη στην απρόσκοπτη και ελεύθερη πληροφόρηση, μέσω και γραπτών κειμένων, για τα ιστορικά γεγονότα, καθώς και την αξιολόγηση αυτών από τον συγγραφέα".

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων, ο Κ. Πλεύρης στο βιβλίου του γράφει:

• «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη»

• «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...