Και επί...αλβανικού εδάφους αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ίχνη της δεύτερης και πιο επικίνδυνης οργάνωσης της λεγόμενης νεοτρομοκρατίας, της «Σέχτας Επαναστατών»!
Μετά την εξάρθρωση του θεωρούμενου από τις αστυνομικές υπηρεσίες σκληρού πυρήνα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», επιχειρείται η προσέγγιση της «Σέχτας Επαναστατών», που με αυτή την επωνυμία ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια, πέρυσι τον Ιούνιο.
Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα ότι πριν από τέσσερις μήνες οι... σούπερ κοριοί της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής «συνέλαβαν» στην Αλβανία άτομο το οποίο θεωρείται από τους βασικούς ύποπτουςσυμμετοχής στη «Σέχτα» και το οποίο φέρεται να έχει διαφύγει εκτός ελληνικών συνόρων.
Βρήκαν το στίγμα του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο κατάφερε προς στιγμήν να μπει στα ίχνη του υπόπτου μέσω εντοπισμού του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου.
Θεωρείται βέβαιο ότι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων 15 ημερών, το βάρος σημαντικού αριθμού αστυνομικών πέφτει στο κυνήγι της «Σέχτας», αφού ούτως ή άλλως δεν αμφισβητείται από κανέναν ο ομφάλιος λώρος που συνέδεσε τις δύο οργανώσεις και όχι μόνο.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ το προηγούμενο των συλλήψεων χρονικό διάστημα αξιωματούχοι του αντιτρομοκρατικού επιτελείου στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τη γέννηση της «Σέχτας» μιλούσαν για πιθανότατη διάσπαση του «Επαναστατικού Αγώνα», δεν έχουν πει το παραμικρό για το αν κάποια από τα ευρήματα οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Η ίδια η «Σέχτα», που υιοθέτησε το δόγμα της διαρκούς απειλής κατά πάντων, από την πρώτη της εμφάνισης τον Φεβρουάριο του 2009 επιχείρησε να δώσει την εντύπωση ότι ήταν δημιούργημα του άγριου Δεκέμβρη του 2008, που ξεκίνησε με τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή άφηνε να εννοηθεί ότι η οργάνωση προϋπήρχε αλλά υπό άλλη ονομασία. Ως πιο πιθανό θεωρούσε την εποχή εκείνη ότι βασικά της μέλη ήταν ενταγμένα στον «Ε.Α.» από τον οποίο αποχώρησαν για λόγους που έχουν ίσως να κάνουν με τη στρατηγική που θα έπρεπε η οργάνωση να ακολουθήσει μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη.
Αλλωστε δεν το έκρυβαν και οι ίδιοι όταν έγραφαν στην προκήρυξη μετά την ένοπλη επίθεση στο Τμήμα Κορυδαλλού «στην πρώτη μας ενέργεια ως Σέχτα...», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πριν ήταν «κάτι άλλο». Για να βρουν απαντήσεις που θα τους οδηγήσουν και στα ίχνη άλλων οργανώσεων, οι αστυνομικοί προσπαθούν να φωτίσουν τους 18 μήνες σιγής του «Ε.Α.».
Η επανεμφάνιση
Μετά την επίθεση με υποπολυβόλα και καλάσνικοφ στο Β’ Τμήμα Ν. Ιωνίας τον Απρίλιο του 2007, ο «Ε.Α.» εμφανίστηκε ξανά με μία βόμβα που δεν εξερράγη στις 24 Οκτωβρίου 2009, στο κτίριο της SHELL, στο Π. Φάληρο.
«Ηταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας και ανακατανομής ρόλων στην οργάνωση», τονίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και επισημαίνουν ότι το γκαράζ στον Καρέα νοικιάστηκε τον Νοέμβριο του 2007 από τον «Μανδαλώζη».
Σιγήν ιχθύος τηρεί πάντως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως προς τις επόμενες κινήσεις της σε ό,τι αφορά τα περίφημα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Αξιωματούχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου τόνισε ότι οι έξι που προφυλακίστηκαν και ο Φούντας αποτελούσαν για 7 χρόνια την καρδιά της οργάνωσης.
Και άφησε να εννοηθεί ότι συγκεντρώνονται στοιχεία, όμως μόνο για «περιφερειακή δράση» στην οργάνωση, για περίπου τέσσερα άτομα, τα οποία σε κάθε περίπτωση ήταν «κατώτερα» των συλληφθέντων και με αποσπασματικούς ρόλους.
Αναζητούν απαντήσεις στη... σιωπηρή περίοδο
Οι πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη με τη «Σέχτα» είναι πολλές και συχνά αντικρουό-μενες. Κάποιοι αξιωματούχοι «θέλουν» ένα με δύο πάλαι ποτέ μέλη του «Ε.Α.» ή να αποχώρησαν ή να «προσφέρθηκαν» να κάνουν πράξη τις ακραίες ιδέες κάποιων για αιματηρές επιθέσεις με στόχους αστυνομικούς κυρίως σε μια εποχή που η «μητρική» οργάνωση μιλούσε μόνο για βόμβες σε οικονομικούς στόχους.
Αλλωστε στις επιστολές που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα, στους Αμπελόκηπους, σταλμένες από φυλακισμένους για «απαλλοτριώσεις», φαίνεται ότι του ζητούσαν να «πάρει πρωτοβουλίες» μετά τον Δεκέμβρη και του αναπτέρωναν το ηθικό! Αν τελικά ένα ή δύο άτομα έστησαν τη «νέα» οργάνωση, σίγουρα συνέπραξαν κι άλλοι.
Σε 5 άτομα υπολόγιζαν πάντα το δυναμικό της «Σέχτας» οι αστυνομικοί, που όμως επιχείρησαν να εξηγήσουν και τη «σιωπή» της τους τελευταίους μήνες, με το χτύπημα που δέχθηκε η πολυπρό-σωπη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι! Γνώριζαν παλαιότερα στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο ότι στις τάξεις της «Σέχτας» δρούσε εκτός των Ελλήνων και αλλοδαπός, ο οποίος θεωρείτο ότι προμήθευσε την οργάνωση με βαρύ οπλισμό, όπως υποπολυβόλα Σκόρπιον, πιστόλια των 9 mm και χειροβομβίδες κατασκευής ανατολικής χώρας.
Ετσι, λοιπόν, όσοι θέλησαν τότε αίμα, αποσχίστηκαν από τη «μητρική» οργάνωση, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς που έμειναν πίσω να γνωρίζουν τα πάντα, πλην ενός ή δύο. Η αποχώρηση-διάσπαση θύμιζε τις αντίστοιχες της «1ης Μάη» και της «Αντικρατικής Πάλης» από τον «Ε.Λ.Α.».
«Χτενίζουν» τους δίσκους - Το μυστικό της Καλαμάτας
Σε έναν από τους σκληρούς δίσκους που βρήκαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του Κώστα Γουρνά, που θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική το Νο 2 της οργάνωσης, υπήρχαν στοιχεία πολιτών, κατοίκων Καλαμάτας, που είχαν δηλώσει απώλεια ταυτότητας ή κατοίκων στην περιφέρεια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Εκτιμάται ότι αυτά έχουν προέλθει από κάποιον εργαζόμενο σε... δημόσια υπηρεσία, καθώς υπήρχαν αναλυτικά προσωπικά στοιχεία, επαγγελματική κατάσταση και τόπος διαμονής όπως η Θουρία στην περίπτωση του πραγματικού Δημοσθένη Μανδαλώζη, β’ μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος είχε δηλώσει απώλεια κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ιταλία το 2004.
Οι αστυνομικοί που φέρονται να υπογράφουν τα σχετικά δελτία το 1997 και το 2000 υπηρετούσαν πράγματι στα τμήματα αυτά κατά την περίοδο έκδοσης των ταυτοτήτων. «Σχέσεις» εντοπιότητας με την Καλαμάτα, όπως λένε αξιωματικοί, έχει η Παναγιώτα Ρούπα και ένας ακόμη από τους «έξι», ενώ εκεί βρέθηκε και ο Νίκος Μαζιώτης ένα χρονικό διάστημα μεταξύ 2007 και 2008.
Επαναστατικός αγώνας
Με ειδική διάταξη θα γίνει η λήψη DNA από τους 6 προφυλακισμένους
H ώρα της γενετικής ταυτότητας για τους κατηγορούμενους ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» έφτασε. Με ειδική διάταξη, που αναμένεται να υπογράψει η ανακρίτρια, θα ληφθεί βιολογικό υλικό από τους έξι προφυλακισμένους, οι οποίοι όταν προσήχθησαν στην Αντιτρομοκρατική αρνήθηκαν να δώσουν παρόμοια δείγματα.
Οι αρχές θεωρούν αναγκαία τη λήψη γενετικού υλικού, αφού σε μια ιδιότυπη «τράπεζα DNA», που έχει δημιουργηθεί άτυπα, η Αντιτρομοκρατική φυλάσσει ανάλογα δείγματα που περισυνελέγησαν σε ενέργειες που αποδόθηκαν στην οργάνωση ή η ίδια ανέλαβε την ευθύνη τους.
Από τη στιγμή που θα ληφθούν τα δείγματα, στα εργαστήρια DNA θα μπορέσουν οι ειδικοί να συγκρίνουν, να ταυτοποιήσουν ή όχι τους γενετικούς κώδικες με κάποιων εκ των κατηγορουμένων και να δώσουν έτσι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Τρίχες και ιδρώτας
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ιδιότυπη τράπεζα γενετικού υλικού φυλάσσονται τουλάχιστον 6 δείγματα από ιδρώτα ή τρίχες κεφαλής, που βρέθηκαν στους τόπους των επιθέσεων από την Αστυνομία.
Δείγμα DNA, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. από τη μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν τα μέλη του «Ε.Α.», μετά τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Απασχόλησης, σε κάθετο δρόμο της Πειραιώς το καλοκαίρι του 2005.
Γενετικό υλικό έμεινε στα χέρια της Αστυνομίας και μετά την εξέταση ωρολογιακής βόμβας, που δεν εξερράγη τον Φεβρουάριο του 2006 στην τράπεζα B.N.P. επί της λεωφόρου Κηφισίας. Με δεδομένο ότι η βόμβα δεν εξερράγη, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη. Ομως, η Αντιτρομοκρατική έχει στοιχεία από την εξέταση του μηχανισμού ότι ήταν «έργο» του «Επαναστατικού Αγώνα».
Μία... τρίχα που βρέθηκε κολλημένη πάνω στη μονωτική ταινία με την οποία είχε τυλιχτεί τμήμα του καλωδίου της ενσύρματης βόμβας την οποία πυροδότησε ο «Ε.Α.» κατά δύο λεωφορείων των ΜΑΤ, τον Οκτώβριο του 2004, στη γέφυρα της Π. Ράλλη, δίχασε τους αστυνομικούς. Κάποιοι τότε πίστευαν ότι ανήκε απλώς στον... πωλητή και άλλοι ότι ανήκε στον άνθρωπο που πάτησε το μπουτόν.
Οπως έχει αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», δείγμα DNA διαθέτει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και από την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ και υποπολυβόλο MP5 κατά των αστυνομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού, τον Ιανουάριο του 2009, όπου τραυματίστηκε ο Διαμαντής Ματζούνης.
Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο πίστευε ότι αν μπορούσε να αξιοποιήσει έγκαιρα το στοιχείο θα άνοιγε την... πόρτα του «Επαναστατικού Αγώνα». Επρόκειτο για ιδρώτα που έμεινε πάνω στη μεταλλική λαβή του καπνογόνου που εκτόξευσαν κατά των αστυνομικών οι ένοπλοι, προκειμένου να διαφύγουν μέσα σε σύννεφο καπνού!
Δείγμα DNA έχει ανιχνευτεί και στη ζελατίνα του τηλεχειριστηρίου με το οποίο πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός κατά του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη. Ποτέ, ωστόσο, δεν ήταν βέβαιοι οι αστυνομικοί αν το δείγμα-ιδρώτας ανήκε σε μέλος της οργάνωσης.
Το μυστικό της Καλαμάτας
Σε έναν από τους σκληρούς δίσκους που βρήκαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του Κώστα Γουρνά, που θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική το Νο 2 της οργάνωσης, υπήρχαν στοιχεία πολιτών, κατοίκων Καλαμάτας, που είχαν δηλώσει απώλεια ταυτότητας ή κατοίκων στην περιφέρεια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Εκτιμάται ότι αυτά έχουν προέλθει από κάποιον εργαζόμενο σε... δημόσια υπηρεσία, καθώς υπήρχαν αναλυτικά προσωπικά στοιχεία, επαγγελματική κατάσταση και τόπος διαμονής όπως η Θουρία στην περίπτωση του πραγματικού Δημοσθένη Μανδαλώζη, β’ μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος είχε δηλώσει απώλεια κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ιταλία το 2004.
Οι αστυνομικοί που φέρονται να υπογράφουν τα σχετικά δελτία το 1997 και το 2000 υπηρετούσαν πράγματι στα τμήματα αυτά κατά την περίοδο έκδοσης των ταυτοτήτων. «Σχέσεις» εντοπιότητας με την Καλαμάτα, όπως λένε αξιωματικοί, έχει η Παναγιώτα Ρούπα και ένας ακόμη από τους «έξι», ενώ εκεί βρέθηκε και ο Νίκος Μαζιώτης ένα χρονικό διάστημα μεταξύ 2007 και 2008.
Επαναστατικός αγώνας
Με ειδική διάταξη θα γίνει η λήψη DNA από τους 6 προφυλακισμένους
H ώρα της γενετικής ταυτότητας για τους κατηγορούμενους ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» έφτασε. Με ειδική διάταξη, που αναμένεται να υπογράψει η ανακρίτρια, θα ληφθεί βιολογικό υλικό από τους έξι προφυλακισμένους, οι οποίοι όταν προσήχθησαν στην Αντιτρομοκρατική αρνήθηκαν να δώσουν παρόμοια δείγματα.
Οι αρχές θεωρούν αναγκαία τη λήψη γενετικού υλικού, αφού σε μια ιδιότυπη «τράπεζα DNA», που έχει δημιουργηθεί άτυπα, η Αντιτρομοκρατική φυλάσσει ανάλογα δείγματα που περισυνελέγησαν σε ενέργειες που αποδόθηκαν στην οργάνωση ή η ίδια ανέλαβε την ευθύνη τους.
Από τη στιγμή που θα ληφθούν τα δείγματα, στα εργαστήρια DNA θα μπορέσουν οι ειδικοί να συγκρίνουν, να ταυτοποιήσουν ή όχι τους γενετικούς κώδικες με κάποιων εκ των κατηγορουμένων και να δώσουν έτσι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Τρίχες και ιδρώτας
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ιδιότυπη τράπεζα γενετικού υλικού φυλάσσονται τουλάχιστον 6 δείγματα από ιδρώτα ή τρίχες κεφαλής, που βρέθηκαν στους τόπους των επιθέσεων από την Αστυνομία.
Δείγμα DNA, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. από τη μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν τα μέλη του «Ε.Α.», μετά τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Απασχόλησης, σε κάθετο δρόμο της Πειραιώς το καλοκαίρι του 2005.
Γενετικό υλικό έμεινε στα χέρια της Αστυνομίας και μετά την εξέταση ωρολογιακής βόμβας, που δεν εξερράγη τον Φεβρουάριο του 2006 στην τράπεζα B.N.P. επί της λεωφόρου Κηφισίας. Με δεδομένο ότι η βόμβα δεν εξερράγη, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη. Ομως, η Αντιτρομοκρατική έχει στοιχεία από την εξέταση του μηχανισμού ότι ήταν «έργο» του «Επαναστατικού Αγώνα».
Μία... τρίχα που βρέθηκε κολλημένη πάνω στη μονωτική ταινία με την οποία είχε τυλιχτεί τμήμα του καλωδίου της ενσύρματης βόμβας την οποία πυροδότησε ο «Ε.Α.» κατά δύο λεωφορείων των ΜΑΤ, τον Οκτώβριο του 2004, στη γέφυρα της Π. Ράλλη, δίχασε τους αστυνομικούς. Κάποιοι τότε πίστευαν ότι ανήκε απλώς στον... πωλητή και άλλοι ότι ανήκε στον άνθρωπο που πάτησε το μπουτόν.
Οπως έχει αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», δείγμα DNA διαθέτει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και από την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ και υποπολυβόλο MP5 κατά των αστυνομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού, τον Ιανουάριο του 2009, όπου τραυματίστηκε ο Διαμαντής Ματζούνης.
Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο πίστευε ότι αν μπορούσε να αξιοποιήσει έγκαιρα το στοιχείο θα άνοιγε την... πόρτα του «Επαναστατικού Αγώνα». Επρόκειτο για ιδρώτα που έμεινε πάνω στη μεταλλική λαβή του καπνογόνου που εκτόξευσαν κατά των αστυνομικών οι ένοπλοι, προκειμένου να διαφύγουν μέσα σε σύννεφο καπνού!
Δείγμα DNA έχει ανιχνευτεί και στη ζελατίνα του τηλεχειριστηρίου με το οποίο πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός κατά του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη. Ποτέ, ωστόσο, δεν ήταν βέβαιοι οι αστυνομικοί αν το δείγμα-ιδρώτας ανήκε σε μέλος της οργάνωσης.
Οι «ληστές με τα μαύρα»
Το DNA, που «συζητήθηκε» όσο κανένα, ήρθε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής μετά την αρπαγή από δύο ένόπλους κουκουλοφόρους του υποπολυβόλου από τον φρουρό της οικίας του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου το 2007, στη Γλυφάδα.
Πάνω σε μια μάλλινη μαύρη κουκούλα, που φαίνεται ότι έπεσε από το κεφάλι του συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας, ανιχνεύτηκε δείγμα DNA. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι πανομοιότυπο γενετικό δείγμα είχε βρεθεί και στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής αστυνομικών και μελών της λεγόμενης «ομάδας των ληστών με τα μαύρα», τον Ιανουάριο του 2006, στην οδό Σόλωνος. Που σημαίνει για την Αστυνομία ότι όποιος ήταν στη συμπλοκή ήταν και στην αρπαγή του υποπολυβόλου από τον αστυφύλακα.
Η ίδια η οργάνωση για δικούς της λόγους αρνήθηκε κάθε ανάμειξη μελών της σε εκείνη την αρπαγή. Πιστεύεται όμως ότι λόγω ακριβώς του λάθους εκείνου αρνήθηκε. Το δε αστυνομικό υποπολυβόλο εξαφανίστηκε από τους δράστες της αρπαγής πιθανόν για τους ίδιους λόγους.
Ολα αυτά θα απαντηθούν από τη σύγκριση του βιολογικού γενετικού κώδικα των συλληφθέντων με τα υπάρχοντα δείγματα.
Αν και πάλι οι απαντήσεις είναι αρνητικές για την ταυτοποίηση, θα σημαίνει ότι άλλα άτομα, που δρούσαν ίσως σε δεύτερο «γκρουπ» του «Ε.Α.», ενέχονται, αλλά δεν έχουν συλληφθεί.
Στην... αυλή τους
Το στοιχείο που έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην Αντιτρομοκρατική είναι το γεγονός ότι μόλις 300 μέτρα από το γκαράζ, στην οδό Β. Αντωνιάδου, βρίσκεται το σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη, το οποίο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»!
Στην... πόρτα δηλαδή του «Ε.Α.» εμφανιζόταν να χτυπά άλλη οργάνωση. Μια οργάνωση, όμως, που έως τον Ιούλιο του 2009 τοποθετούσε εμπρηστικούς μηχανισμούς και από τότε με τη βοήθεια άλλων «έμπειρων», εξελίχθηκε σε οργάνωση που χτυπούσε με βόμβες-κατσαρόλες...
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά