Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αρνούνται να απολογηθούν Ν. Μαζιώτης - Π. Ρούπα

Πρόθεση να μην απολογηθούν, προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία δίωξης σε βάρος τους, εξέφρασαν ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του, Παναγιώτα Ρούπα. Κατηγορούνται, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Ωστόσο, η ανακρίτρια τους έδωσε αναγκαστικά προθεσμία έως την Τετάρτη, επειδή δεν ήταν ακόμη έτοιμα τα κατηγορητήρια. Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε και ο Σαρ. Νικητόπουλος, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία για την Πέμπτη.
Ο συνήγορος των Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα, Σπ. Φυτράκης, ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη γυναίκα, η οποία είναι έγκυος.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις στους έξι συλληφθέντες για τέσσερα κακουργήματα και ισάριθμα πλημμελήματα που αφορούν σε όλες τις δράσεις της οργάνωσης, από το 2003 μέχρι σήμερα. Ρόλος ηγετικού στελέχους αποδίδεται στον Ν. Μαζιώτη με αφορμή τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του. Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε Αττική και περιφέρεια.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σε βαθμό κακουργήματος περιλαμβάνουν:

• συμμετοχή τρομοκρατική οργάνωση

• απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή

• προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού με σκοπό να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και ανθρώπους κατά συρροή

•  έκρηξη από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκε σωματική βλάβη κατά συρροή

Οι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος αφορούν σε:

• διακεκριμένη περίπτωση φθοράς που τελέσθηκε με έκρηξη από κοινού και κατ' εξακολούθηση

• παράνομη οπλοφορία

•  παράνομη οπλοχρησία

• παράνομη οπλοκατοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν τα CD και τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα συνομιλιών μεταξύ των κατηγορουμένων.

Πηγές από την εισαγγελία αναφέρουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν συνομιλίες με κρατούμενους του Κορυδαλλού.

Ωστόσο, η δικογραφία δεν έχει έρθει ακόμη στην κατοχή των δικηγόρων των έξι συλληφθέντων.
Νωρίτερα, περίπου 100 νεαροί συγκεντρώθηκαν και φώναξαν συνθήματα έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ενώ δημιουργήθηκαν μικρής έκτασης εντάσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην περιοχή των Αμπελοκήπων, των Πετραλώνων και της Φιλαδέλφειας.
Επίσης, έχουν γίνει νέες προσαγωγές υπόπτων.
Μεταξύ των σπιτιών που ερευνήθηκαν περιλαμβάνεται και μια οικία στην οδό Πίνδου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στο συγκεκριμένο σπίτι βρέθηκαν μία χειρόγραφη προκήρυξη με παρατηρήσεις, ένα κομπιούτερ, υλικά μεταμφίεσης (κουκούλες, φόρμες παραλλαγής, μάσκες, μπότες κλπ) διαρρηκτικά εργαλεία και άδειες βαλίτσες που εξετάζεται αν χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά οπλισμού.
Επίσης σε μικρή απόσταση από το σπίτι βρέθηκε μια κλεμμένη μοτοσικλέτα που και αυτή εξετάζεται αν σχετίζεται με την υπόθεση. Έρευνες γίνονται και στην επαρχία. Τα ευρήματα της έρευνας μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
Οι συλληφθέντες
Με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν συλληφθεί οι εξής: Μαζιώτης Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39, Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32 και Γουρνάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ευρημάτων, τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ενδεικτικά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, στην οικία των συλληφθέντων Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα στα Καλύβια Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης.
Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες ενέργειες της οργάνωσης.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία εντός της ημέρας.

Σε ειδικό εφέτη ανακριτή η υπόθεση των έξι

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες με έγγραφό του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ζητά να συγκληθεί η ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή η κύρια ανάκριση για την υπόθεση των 6 συλληφθέντων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον εισαγγελέα να ενεργοποιήσει το άρθρο 29 του ποινικού κώδικα, είναι το γεγονός ότι η υπόθεση θεωρείται μείζονος σημασίας. Η κίνηση αποσκοπεί στην έκδοση σε πρώτο και τελευταίο βαθμό βουλεύματος για να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη. Είναι η δεύτερη φορά που θα ανατεθεί υπόθεση που αφορά την τρομοκρατία σε εφέτη ανακριτή, καθώς ήδη, εφέτης ανάκρισης διενεργεί την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

1 σχόλιο:

  1. ΤΡΟΜΟΚΡΆΤΕΣ…

    Πιάστηκαν οι «τρομοκράτες»!
    Η Ελλάδα σώθηκε!
    Μια γαλήνη στην Ελλάδα
    πέρα ως πέρα απλώθηκε!

    Τώρα η Μέρκελ θα τη βάλει
    πια στα σκέλια την ουρά
    ο Όλι Ρεν θα πει «συγνώμη»
    και θα κλαίει γοερά.

    Ο πολύς ως τώρα Γκρουέφσκι,
    αρχηγός έθνους ανάνδρου,
    το που έστησε θα ρίξει
    άγαλμα του Αλεξάνδρου.

    Τώρα κάθε μία χώρα
    που μας είχε ευρώ δανείσει
    με δηλώσεις της κι εγγράφως
    όλα θα μας τα χαρίσει.

    Πάνε πια τα που η Ελλάδα
    τόσα χρόνια είχε χάλια
    και οι έλληνες θα τρώνε
    με χρυσά τώρα κουτάλια.

    Κι ο Ομπάμα όταν θα μάθει
    ότι πιάστηκε ο Μαζιώτης
    μια βοήθεια εν τω άμα
    θα μας δώσει τώρα πρώτης.

    Α! Ρε έλληνες κουτάβια
    που σας κάνουν να πιστέψτε
    ότι πρέπει από την πείνα
    που σας έφεραν να ρέψτε…

    α! ρε έλληνες κουτάβια
    που ένα κόκαλο σας δίνουν
    που «τρομοκρατία» το λένε
    και το αίμα αυτοί σας πίνουν…

    α! ρε έλληνες κουτάβια
    πόσα ακόμα τάχα χρόνια
    θα φοβάστε τη σκιά σας-
    ή θα είναι’ αυτό αιώνιαq..

    Γιώργης Χολιαστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...