Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Εμπρησμός ΙΧ του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Λαμπρινή


Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες το πρωί στη Λαμπρινή, ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε χρησιμοποιηθεί από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για το κλεμμένο ΙΧ το οποίο είχε χρησιμοποίησει λίγο πριν συλληφθεί ο Νίκος Μαζιώτης. Κατά τις ίδιες πηγές, το αυτοκίνητο είχε εγκαταλειφθεί στο σημείο όπου κάηκε από τις 9/4, μία μέρα δηλ. πριν γίνουν οι έξι συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., περίπου στις 05:20 χθες (25/4) εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα μπλε Renault Scenic, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά, στη Λαμπρινή.
Το όχημα έφερε τις υπ΄αριθ ΙΖΥ 4236 πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες όπως εξακριβώθηκε, ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο. Αφού μεταφέρθηκε στη έδρα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά τον περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή του την 31.08.2007 από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Από την πυρκαγιά -η οποία κατασβέσθηκε από περιοίκους και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας- υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές η καμπίνα του αυτοκινήτου. Εντός της καμπίνας και του χώρου αποσκευών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δοχεία με ευφλεκτο υγρό και μία πινακίδα κυκλοφορίας με αριθμό «ΙΡΗ 819», η οποία ανήκει σε μοτοσικλέτα. Η κλοπή της πινακίδας είχε δηλωθεί στις 15 Ιουλίου 2009 από το Γαλάτσι.
Αναλυτικά βρέθηκαν:
- Μία βαριοπούλα, η οποία έφερε σημάδια καύσης σε όλο το σώμα αυτής, στο δάπεδο της θέσης του συνοδηγού.
- Ένα πλαστικό διάφανο μπουκάλι με μαύρο πώμα, χωρητικότητας 500 ml, στο οποίο αναγράφεται ανάγλυφα η ένδειξη POWERADE και περιείχε εύφλεκτο υγρό κίτρινου χρώματος.
- Ένα βιβλίο - εγχειρίδιο αυτοκινήτου, το οποίο έφερε ενδείξεις μεταξύ άλλων «SCENIC SCENIC»
- Πέντε ρολά με υπολείμματα μονωτικής ταινίας διαφορετικών χρωμάτων.
- Ένα ψαλίδι με κόκκινες πλαστικές χειρολαβές, οι οποίες έφεραν τις ενδείξεις «WOLF Garten Made in Germany»,
- Ένα φυσίγγιο στον πυθμένα του οποίου αναγραφόταν οι ενδείξεις «9mm LUGER CBC»,
- Ένα πλαστικό μπιτόνι στην μία όψη του οποίου έφερε τις ενδείξεις μεταξύ άλλων «AQUA ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ» ενώ στην άλλη όψη έφερε ίχνη καύσης και περιείχε εύφλεκτο υγρό κίτρινου χρώματος,
- Ένα ρολό με υπολείμματα μονωτικής ταινίας, χρώματος πράσινου.
- Τρία υφασμάτινα σκιάδια, χρώματος μαύρου, ένα εκ των οποίων φέρει στο κέντρο αυτού ενσωματωμένη βεντούζα χρώματος μαύρου,
- Μια πινακίδα κυκλοφορίας με αριθμό «ΙΡΗ-819».
- Ένα πλαστικό προστατευτικό τιμονιού, χρώματος μαύρου - γκρι
- Μια ξύλινη σφήνα με μεταλλική χειρολαβή, η οποία φέρει μεταλλικά τμήματα στο επάνω και μισό κάτω μέρος αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...