Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα της ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα απο τις εργαστηριακές έρευνες οτι η ρουκέτα που ειχε πλήξει το κτίριο της Αμερικανικης πρεσβείας, είχε εκτοξευθεί απο τον αντιαρματικό εκτοξευτή ρουκετών ο οποίος βρέθηκε και κατασχέθηκε στο διαμερισμα-κρυσφυγετο στην διασταύρωση των οδών Αιγίνης και Ύδρας στην Κυψέλη.
Η επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα στην Αμερικανική πρεσβεία ειχε γίνει στις 12 Ιανουαρίου 2007 και την ευθύνη ειχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.
Στις έρευνες για την τρομοκρατία που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο και οδήγησαν στην σύλληψη φερόμενων ως μελών της οργάνωσης, εντοπίσθηκε και το διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας στην Κυψέλη το οποίο η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο για την απόκρυψη μέρους του οπλοστασίου της.
Στην έφοδο της αστυνομίας στο κρησφύγετο που έγινε στις 19 Απριλίου, βρέθηκε ανάμεσα στον βαρύ οπλισμό και ένας αντιαρματικός εκτοξευτής ρουκέτας. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και απο την εργαστηριακή έρευνα ταυτοποιήθηκε ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας με την επιθεση στην πρεσβεία .
Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων ευρημάτων με επιθέσεις της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...