Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Παπούλιας: «Η δολοφονία δεν θα μείνει ατιμώρητη»

Την οδύνη του αλλά και τη βεβαιότητά του ότι οι δράστες της δολοφονίας του αστυνομικού Βασιλάκη θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη εκφράζει σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. «Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας», επισημαίνει ο κ. Παπόύλιας.

Η είδηση της έκρηξης βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταδίδεται με αναλυτικά ρεπορτάζ από τα διεθνή μέσα  ενημέρωσης.

«Ένας αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε στην έκρηξη στο ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο αξιωματικός προφανώς άνοιξε το ύποπτο πακέτο που περιείχε τον μηχανισμό. Ήταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο το οποίο, το πιθανότερο, εξερράγη στα χέρια του», επισημαίνει σε μια από τις πρώτες ανταποκρίσεις του από την Αθήνα σχετικά με το θέμα το πρακτορείο Reuters.
«Η έκρηξη-περιγράφεται εξαιρετικά ισχυρή-συνέβη μέτρα μακριά από το γραφείο του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τονίζει μέσω της ιστοσελίδας του το BBC.
Επικαλούμενο ανώτατες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μεταδίδει την είδηση για τον θάνατο του αξιωματικού και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press. Το ίδιο πρακτορείο προσθέτει ότι το πακέτο στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα
θύμιζε δώρο.

«Δεν υπήρχε προειδοποίηση από τρομοκρατική οργάνωση για τη βομβιστική επίθεση και η ελληνική κυβέρνηση έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού», τονίζει στον δικτυακό τόπο της  η Wall Street Journal.
Με έμφαση τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ακόμη ότι η βομβιστική επίθεση έγινε «στην καρδιά του συστήματος ασφάλειας της χώρας». «Η επίθεση πραγματοποιήθηκε παρά την έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο του υπουργείου», προσθέτει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...