Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Φτάνουν στην Ελλάδα οι 31 ακτιβιστές


Αργά το βράδυ αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα οι 31 έλληνες ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία για την Γάζα και συνελήφθησαν μετά την επέμβαση των ισραηλινών κομάντος. Το μεσημέρι αναχώρησε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα, ενώ η προσγείωσή του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα γίνει αργά το βράδυ.

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε άδεια για την πτήση από τις ισραηλινές αρχές στις 8.00 το πρωί, ωστόσο η τελική άδεια τελικά δόθηκε στη 1.30 το μεσημέρι. Παράλληλα, εικάζεται ότι ίσως δημιουργηθούν καθυστέρηση και εμπλοκές στην έγκαιρη άφιξη του αεροσκάφους από την άρνηση κάποιων ελλήνων να υπογράψουν  έγγραφα της ισραηλινής κυβέρνησης που οι ίδιοι θεωρούν εξευτελιστικά για την αξιοπρέπειάτους, την υπογραφή των οποίων όμως θέτει ως προϋπόθεση η ισραηλινή κυβέρνηση για να τους αφήσει να φύγουν. Σε αυτή την περίπτωση, το υπουργείο Εξωτερικών θα κληθεί να επιδοθεί σε διπλωματικές διαπραγματεύσεις.

Μέχρι και την Τρίτη ζητούνταν η υπογραφή ενός εγγράφου που ήταν στην εβραϊκή γλώσσα και με αυτό δηλώνονταν η μεταμέλεια των ακτιβιστών απέναντι στο ισραηλινό κράτος και αναγνωρίζονταν ότι η προσπάθεια μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αποτελεί «παράνομη είσοδο σε ισραηλινό έδαφος». Μάλιστα, αυτό το έγγραφο υπέγραψαν οι έξι έλληνες ακτιβιστές που αφίχθησαν την Τρίτη στην Ελλάδα από το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...