Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Σάλος στα ελληνικά νησιά με τους βιασμούς-μαϊμού


«Σκηνοθετούν» τους βιασμούς τους! Σάλος έχει ξεσπάσει στα ελληνικά νησιά από τη «μόδα» με τους βιασμούς-μαϊμού που οργανώνουν επιτήδειες τουρίστριες, με θύματα ανυποψίαστους ντόπιους ή αλλοδαπούς, με σκοπό να εισπράξουν υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες στις χώρες τους. Οι καταγγελίες για βιασμούς ξεκίνησαν φέτος από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Χανιά, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν μεταξύ άλλων τη σοβαρότητα των καταγγελιών. Μιλώντας στην «Espresso» ο ιατροδικαστής Χανίων κάνει λόγο για «αισχρή μόδα που έχουν εμπνευστεί παμπόνηρες τουρίστριες».

Η αστυνομία προχώρησε την περασμένη Τρίτη στη σύλληψη δύο αντρών, ενός ντόπιου και ενός υπηκόου της Συρίας, για τον βιασμό δύο τουριστριών. Στην πρώτη περίπτωση μία 22χρονη Νορβηγίδα κατήγγειλε τον βιασμό της από έναν 33χρονο άντρα από τα Χανιά. Οπως είπε η ίδια, βγαίνοντας από ένα μπαρ της περιοχής Πλατανιά όπου διασκέδαζε, επιβιβάστηκε με τη θέλησή της στη μοτοσικλέτα ενός άντρα που δεν γνώριζε (!), για να κάνει βόλτα. Ωστόσο, εκείνος -σύμφωνα με τα λεγόμενα της- την οδήγησε σε ένα σπίτι όπου και τη βίασε φύση και παρά φύσιν. Μετά την καταγγελία, η αστυνομία προσήγαγε αρκετούς υπόπτους, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος νεαρός, στο πρόσωπο του οποίου η Νορβηγίδα αναγνώρισε τον φερόμενο ως βιαστή της, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη και ένας 35χρονος αλλοδαπός από τη Συρία, κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 21χρονης από την Πολωνία. Η νεαρή γυναίκα πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων όπου και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον 35χρονο. Συγκεκριμένα, είπε ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι κάποιου αγνώστου, ο οποίος την προσκάλεσε για φαγητό, εκείνος τη βίασε. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο άντρας στον οποίο αναφερόταν η Πολωνή, ήταν ο αλλοδαπός.

Τις νεαρές γυναίκες εξέτασε ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος μιλώντας στην «Espresso» τόνισε ότι δεν διαπίστωσε κανένα ίχνος βιασμού σε καμία από τις δύο: «Νομίζω πως πρόκειται για παμπόνηρες γυναίκες, οι οποίες έχουν εμπνευστεί μια αισχρή μόδα που στόχο έχει την είσπραξη υψηλών χρηματικών αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες των χωρών από τις οποίες κατάγονται και να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων στην πατρίδα τους». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι δύο νεαροί δεν αρνήθηκαν ποτέ ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με τις κοπέλες, αλλά δεν δέχτηκαν την κατηγορία του βιασμού.
  
Ο κ. Μπελιβάνης μίλησε για «απίστευτη ταλαιπωρία την οποία αναγκάζονται να υποστούν αθώοι άνθρωποι, στους οποίους ενδέχεται να ασκηθεί κακουργηματική πράξη που μπορεί να επιφέρει ακόμα και 8 χρόνια κάθειρξη» και πρόσθεσε ότι «στα έξι χρόνια που εργάζομαι στα Χανιά, από τα περίπου 150 περιστατικά που έχω εξετάσει, τα πραγματικά είναι μόνο 5 ή 6». Ο ιατροδικαστής ανάφερε ότι πριν από τρεις μήνες μία 50χρονη Νορβηγίδα και μία 21χρονη από τη Δανία κατήγγειλαν ψευδώς ότι βιάστηκαν από δύο Αλβανούς. Οι δύο γυναίκες είχαν έρθει σε σεξουαλική επαφή με τους δύο αλλοδαπούς και η 21χρονη μάλιστα είχε κόλλησε αφροδίσιο νόσημα τον νεαρό. Καμία από τις δύο δεν είχε υποστεί βιασμό.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...