Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες ανήλικων στο Facebook

Έναν 40χρονο άντρα, που κατηγορείται για «σωματεμπορία - πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου» συνέλαβαν αστυνομικοί στην Πάτρα.


Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών στο διαδίκτυο και αξιοποίηση πληροφοριών και καταγγελιών, διαπιστώθηκε η εμπλοκή ηλεκτρονικών ιχνών Έλληνα χρήστη Ίντερνετ σε online διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ψηφιακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά, ότι ο 40χρονος διακινεί στο διαδίκτυο και από συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικα παιδιά, γνωστής ταυτότητος σε προκλητικές και ερωτικές φωτογραφήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξαν ότι ο κατηγορούμενος διακινούσε το υλικό παιδικής πορνογραφίας από την Πάτρα. Αστυνομικοί, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής διενήργησαν έρευνα τόσο σε σπίτι ανήλικου, όπου διέμενε και ο κατηγορούμενος, όσο και στην οικία του κατηγορουμένου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • * Ένας φορητός Η/Υ.
  • * Δύο σκληροί δίσκοι Η/Υ.
  • * Έξι ψηφιακοί δίσκοι DVD .
  • * Ένα σπαθί.
  • * Ένα ξιφίδιο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στον υπολογιστή, τους σκληρούς δίσκους και τα DVD βρέθηκαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και γυμνές φωτογραφίες του ανηλίκου, τα οποία θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση.
Ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο Facebook, γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων, με σχετικές αναρτήσεις ότι προσφέρει μετά του ανηλίκου μασάζ, δίνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και παροτρύνοντας χρήστες, ανήλικους και ενήλικους να συνευρεθούν μαζί τους.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...