Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ψάχνουν στοιχεία σε IRA και ETA

Στα ΕΛΤΑ Κυψέλης και σε χώρες του εξωτερικού αναζητούν οι αρχές την άκρη του νήματος για το δολοφονικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο μεταξύ, συναγερμός για ενδεχόμενη νέα επίθεση έχει σημάνει, ενώ σε κλίμα οδύνης έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του άτυχου υπασπιστή.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να έστειλαν το πακέτο - βόμβα με δήθεν αποστολέα τον φυγόδικο για τις μίζες της Siemens Χρήστο Καραβέλα με σκοπό να στήσουν παγίδα στον υπουργό και να αυξήσουν τις πιθανότητες να ανοίξει ο ίδιος τον φάκελο.

«Κλειδί» θεωρούνται προηγούμενα δέματα με εκρηκτική ύλη που είχαν σταλεί σε τμήματα των καραμπινιέρων στο Μιλάνο και τη Ρώμη ως μέσο συμπαράστασης στον Νίκο Μαζιώτη και τον νεκρό Λάμπρο Φούντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κίτρινο φάκελο Α4 κίτρινο (με αφρολέξ στο εσωτερικό) και παραπέμπει στη συνδεσμολογία που έχουν χρησιμοποιήσει η ΕΤΑ στην Ισπανία και ο IRA στην Ιρλανδία και τη Βρετανία. Μάλιστα, οι αρχές έχουν ζητήσει στοιχεία από τις χώρες αυτές.

Ο δολοφονικός φάκελος έφτασε στο πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην βασιλίσσης Σοφίας την Τρίτη, όμως, οι υπάλληλοι τον έστειλαν στο υπουργείο, όπου παραλάμβανε την αλληλογραφία ο άτυχος Γιώργος Βασιλάκης.

Ο φάκελος παρέμεινε στο πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, οπότε και μεταφέρθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη γνωστή τραγική κατάληξη.

Το δέμα ήταν συστημένο, κάτι που μπορεί να προσφέρει στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι αποστολές συστημένων της Δευτέρας, ενώ οι αρχές θα πάρουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ Κυψέλης.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από το χτύπημα να βρίσκονται ασύλληπτα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», υπογραμμίζοντας πως στις γιάφκες που έχουν εντοπίσει υπάρχουν ορφανά δαχτυλικά αποτυπώματα. Παρόμοιες έρευνες γίνονται για μέλη των οργανώσεων «Πυρήνες της Φωτιάς» και «Λαϊκή Θέληση».

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους, καθώς φοβάται για νέο τυφλό χτύπημα. Μάλιστα, έχει δοθεί εντολή να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε δέματα και φακέλους, να αλλάζουν οι διαδρομές όταν συνοδεύονται πολιτικά πρόσωπα, ενώ σχεδιάζεται αναπροσαρμογή των συστημάτων ασφάλειας.

Στο μεταξύ, περίπου 2.000 άτομα συνόδευσαν τον Γιώργο Βασιλάκη στην τελευταία του κατοικία. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την γαλανόλευκη, παρόντες ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και εκπρόσωποι των κομμάτων, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι δύο γιοί του, Κωστής και Λευτέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...