Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ληστεία με ομήρους σε τράπεζα της Αμφίκλειας

Σε δασική περιοχή κοντά στον οικισμό «Ελατος» του Επτάλοφου του Παρνασσού κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο εντόπισαν οι αστυνομικοί πριν από λίγο εγκαταλειμμένο στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι τρείς ληστές μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας στην Αμφίκλεια.
Ήδη έχει δημιουργηθεί αστυνομικός κλοιός στην περιοχή, έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα την Βοιωτία και την Φωκίδα και συνεχίζουν τις έρευνες. Οι ίδιοι οι έρευνες από την αστυνομία προχωρούν ακόμη και σε καταλύματα που υπάρχουν στην περιοχή ενώ εντείνονται τα μπλόκα σε διάφορα κρίσιμα σημεία. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι ληστές δεν έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή ενώ αστυνομικές πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους ακόμη και για πιθανή σύλληψη των δραστών.
Το πρωί οι τρεις λιστές άδειασαν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αμφίκλεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρέμειναν μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας συνολικά 23 λεπτά περιμένοντας να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο ενώ έξω από το υποκατάστημα συνεχίζονταν η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του ενός ληστή και των δύο αστυνομικών.
Όλα ξεκίνησαν οκτώ λεπτά μετά τις οκτώ το πρωί. Οι τρεις ληστές φορώντας κουκούλες, γάντια και πάνοπλοι με καλάσνικοφ και σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ακόμη και αλεξίσφαιρα γιλέκα διήνυσαν με τα πόδια μια απόσταση 400 περίπου μέτρων από ένα στενό δρόμο για να φτάσουν στην Τράπεζα που είναι στο κέντρο της Αμφίκλειας.
Στην πορεία τους έγιναν αντιληπτοί από τον καταστηματάρχη και θαμώνες παρακείμενης καφετέριας οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Έτσι την ώρα που οι ληστές έμπαιναν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δύο αστυνομικοί που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από το υποκατάστημα της τράπεζας κινήθηκαν με τα πόδια.
Από τους τρεις ληστές οι δύο μπήκαν στο εσωτερικό της τράπεζας απομάκρυναν τους υπαλλήλους και τη μοναδική πελάτισσα που βρισκόταν στο υποκατάστημα, τους ζήτησαν με αποφασιστικό τρόπο να πέσουν μπρούμυτα στο έδαφος και με περίσσεια άνεσης ζήτησαν να ανοίξει ο διακόπτης του κεντρικού χρηματοκιβωτίου της τράπεζας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναταραχή παρέμειναν μέσα στο υποκατάστημα περιμένοντας να εξαντληθεί η χρονοκαθυστέρηση των 10 λεπτών περίπου μέχρις ότου ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο. Την ίδια ώρα έξω από την τράπεζα γίνονταν πραγματικά πόλεμος. Σε απόσταση 30 μέτρωνδύο αστυνομικοί πυροβολούσαν προς την κατεύθυνση της τράπεζας ενώ στα πυρά απαντούσε και ο ένας ληστής έχοντας στα χέρια του καλάσνικοφ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο από τις σφαίρες των αστυνομικών πέρασαν ακριβώς μπροστά από το πρόσωπο του ληστή και εξοστρακίστηκαν στα προστατευτικά του ΑΤΜ της Τράπεζας. Περισσότερο από 15 λεπτά κράτησε η ανταλλαγή των πυροβολισμών ενώ συγχρόνως είχαν ειδοποιηθεί και άλλες αστυνομικές δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή.
Όταν οι ληστές πήραν από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο 250.000 €, 10.000 $ Αμερικής και 1400 $ Αυστραλίας για να ξεφύγουν από τα πυρά των αστυνομικών πήραν μαζί τους δύο γυναίκες ως ομήρους. Η μία ήταν πελάτης του υποκαταστήματος που είχε πάει για συναλλαγή με την τράπεζα και η δεύτερη μια πολύτεκνη μητέρα υπάλληλος του υποκαταστήματος.
Όταν επιχείρησαν την τελική έξοδο από το υποκατάστημα οι τρεις ληστές που ήταν πάνοπλοι με καλάσνικοφ και πιστόλι έριξαν πρώτα δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και στη συνέχεια έβγαλαν πρώτα έξω από την τράπεζα τις δύο γυναίκες ομήρους. Με τον τρόπο αυτό ανάγκασαν τους αστυνομικούς να σταματήσουν τους πυροβολισμούς. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν μαζί με τις ομήρους και να πάνε σε αυτοκίνητο που είχαν αφήσει 150 μέτρα μακριά από την τράπεζα ακολουθώντας ένα στενό δρομάκι ακριβώς δίπλα από το υποκατάστημα της τράπεζας.Την ίδια ώρα δεκάδες άνθρωποι είχαν φτάσει στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας παρακολουθούσαν τους ληστές με τους ομήρους να απομακρύνονται. Όταν έφτασαν στο αυτοκίνητο τους άφησαν ελεύθερη την μία γυναίκα, την πελάτισσα της τράπεζας. και επιβίβασαν μέσα στο αυτοκίνητο στη 2η όμηρο. Στη συνέχεια ακολούθησαν μια πορεία προς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού και σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων κατέβασαν από το αυτοκίνητο και άφησαν ελεύθερη και τη 2η γυναίκα όμηρο και εξαφανίστηκαν. Η πολύτεκνη μητέρα που είχε πάθει σοκ όταν την βρήκαν κάτοικοι της Αμφίκλεια στο δρόμο που την είχαν εγκαταλείψει οι ληστές και δεν μετέφεραν στο κέντρο υγείας της Αμφίκλειας.
Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της τράπεζας οι ληστές έδειχναν ιδιαίτερα ψύχραιμοι παρά το γεγονός ότι που συνεχίζονταν η ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από την τράπεζα. Μάλιστα Προσπαθούσαν να καθησυχάσουν και τους υπαλλήλους της τράπεζας που τους είχαν ξαπλώσει στο δάπεδο λέγοντάς τους ότι δεν θα συνέβαινε κάτι.
Από την ώρα που απομακρύνθηκαν από την τράπεζα οι τρεις ληστές φορώντας κουκούλες και γάντια, κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν με αυτοκίνητα να τους καταδιώκουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ήδη η αστυνομία έχει στήσει ανθρωποκυνηγητό, έχει κυκλώσει την περιοχή του χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, έχει στήσει μπλόκα σε διάφορα κρίσιμα σημεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί οι ληστές ακόμη και στην πορεία τους προς τον Παρνασσό πυροβολούσαν στο δρόμο ενώ η αστυνομία έχει συγκεντρώσει και καταθέσεις από κατοίκους που φέρονται να έχουν συνομιλήσει με τους ληστές μετά τη ληστεία στην Αμφίκλεια και στην πορεία τους προς τον Παρνασσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...