Μια απίστευτη απάτη είχε στήσει 47χρονος έγκλειστος σε μεγάλο σωφρονιστικό ίδρυμα της Στερεάς Ελλάδας ο οποίος έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί μεταξύ πολλών άλλων και για την αιματηρή ληστεία τον Ιούνιο του 1995 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με λεία 140.000.000 δραχμές. Συνεργοί του έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα κι αυτός στη συνέχεια εκβίαζε τους ιδιοκτήτες τους απαιτώντας χρήματα για να τους τα επιστρέψει.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά από παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων διαπίστωσαν πως μια ειδική... πτέρυγα μεγάλου σωφρονιστικού ιδρύματος της Στερεάς Ελλάδας είχε μετατραπεί σε κέντρο συλλογής καθημερινών αναφορών για περιστατικά κλοπής κυρίως πολυτελών αυτοκινήτων. Οι δράστες της κλοπής αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στον δρόμο είτε σε πάρκινγκ κατοικιών επικοινωνούσαν με τον έγκλειστο συνεργό τους και του ανέφεραν πληροφορίες για τον τύπο του αυτοκινήτου που είχαν κλέψει, τα καταγεγραμμένα στο καντράν χιλιόμετρα, αλλά και σημαντικές λεπτομέρειες για σημάδια και αντικείμενα στο εσωτερικό του που μόνο ο ιδιοκτήτης του θα μπορούσε να ξέρει.
Ο κατάδικος, όταν συμπλήρωνε τα «πληροφοριακά δελτία», επικοινωνούσε από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής με τον ιδιοκτήτη του κλεμμένου Ι.Χ. και του ζητούσε να καταθέσει κάποιο χρηματικό ποσό, που ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου κυμαινόταν από 2.000 μέχρι 5.000 ευρώ, προκειμένου να του το επιστρέψει.
Μεταξύ των ατόμων με τα οποία επικοινώνησε και εκβίασε προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα για να «επιστρέψει» το αγαπημένο τους Ι.Χ. ήταν και ο ιδιοκτήτης μιας Porsche αξίας 160.000 ευρώ.
Με όσους συμφωνούσε μετά από μικρή διαπραγμάτευση για το τελικό ποσό της… αντικαταβολής, τους έδινε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο έπρεπε να καταθέσουν το αντίτιμο εντός καθορισμένης προθεσμίας.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών προκύπτει ότι ο 47χρονος χρησιμοποιούσε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν ανοιχτεί για λογαριασμό δύο Ελλήνων και δύο γυναικών ρωσικής καταγωγής. Και οι τέσσερις δικαιούχοι, όμως, είχαν παραδώσει τις κάρτες αυτόματης ανάληψης χρημάτων σε συνεργό του τροφίμου των φυλακών, τα στοιχεία του οποίου εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα παρά τις εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας.
Φυσικά, οι ιδιοκτήτες των κλεμμένων αυτοκινήτων, ακόμα κι αν υπέκυπταν στον εκβιασμό και κατέθεταν τα χρήματα, δεν έβρισκαν ποτέ το αυτοκίνητό τους, πέφτοντας για δεύτερη φορά θύματα των αδίστακτων κακοποιών.
Σε βάρος του έγκλειστου των φυλακών αλλά και των τεσσάρων συνεργών του-κατόχων των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους γίνονταν οι καταθέσεις των χρημάτων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά