Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«Ομολογία» Μαντέλη για χορηγία από τη Siemens


Ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργίας Κ Σημίτη, Τάσος Μαντέλης, επιβεβαίωσε ότι 200.000 μάρκα που μπήκαν στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο φίλος και κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, ήταν χορηγία της Siemens. Την άμεση εμπλοκή Μαντέλη ομολόγησε ευθέως ο στενός φίλος και κουμπάρος του πρώην υπουργού Γεώργιος Τσουγκράνης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Εξεταζόμενος από το βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο Τσουγκράνης παραδέχθηκε ότι ο Μαντέλης του αποκάλυψε ότι τα 200.000 μάρκα που μπήκαν στο λογαριασμό που άνοιξε στην Ελβετία τον Νοέμβριο του 1998 ήταν χορηγία της Siemens.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Μαντέλης ως υπουργός μεταφορών υπέγραψε από πλευράς ελληνικού Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία 8002 με την Siemens, για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ το 1997. Ζήτησε από τον φίλο και κουμπάρο του, σύμφωνα με τις ίδιε ςπηγές, Γ. Τσουγκράνη να ανοίξει λογαριασμό στο εξωτερικό προκειμένου να πάρει ανωνύμως χορηγίες για τις εκλογές.

Η πρώτη κατάθεση έγινε (σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία) από πρώην στέλεχος της Siemens και διαχειριστή των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» στις 2/11/98 και ήταν 200.000 μάρκα. Εξεταζόμενος ο Τσουγκράνης είπε ότι τα χρήματα δεν ξοδεύτηκαν για εκλογές, ενώ δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει στην επιτροπή από πού κατατέθηκαν άλλα 250.000 μάρκα στις 8/2/2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...