Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη για τις βόμβες


Η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών», ανέλαβε σήμερα, με κείμενό της στο διαδίκτυο, την ευθύνη για τις πρόσφατες εκρήξεις βομβών, στον μανδρότοιχο των φυλακών Κορυδαλλού και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Γιατί δικαστήρια και φυλακές
Στην πολυσέλιδη προκύρυξη, γίνεται απόπειρα να αιτιολογηθεί η επιλογή των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης και των φυλακών Κορυδαλλού ως στόχων, με τα εξής:
«Η δικαιοσύνη εξ΄ ορισμού αυτοσυστήνεται ως θεσμός απονομής δικαίου. Τα δικαστήρια είναι ο θεματοφύλακας και ο τηρητής των νόμων. Για την σύγχρονη κοινωνία ο νόμος ταυτίζεται με το δίκαιο. Ασχέτως αν και ο τελευταίος υπήκοος της δημοκρατίας γνωρίζει (;) πως αυτό το δίκαιο είναι κατά παραγγελία φτιαγμένο απ΄ τους νομοθέτες, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των οικονομικά ισχυρών. Και αν όλοι είναι "ίσοι απέναντι στο γράμμα του νόμου" φαίνεται πως οι νόμοι δεν "μεταφράζονται" ίσα απέναντι σε όλους. Είναι γνωστό πως η δικαστική μαφία αρέσκεται να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε φτωχοδιάβολους μικροδιαρρήκτες και χρήστες ναρκωτικών ενώ αντίθετα ευνοεί και συναναστρέφεται στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας τους ?νόμιμους? κλέφτες που διαθέτουν δημόσιο όνομα και πολιτικό κύρος».
Για τις φυλακές Κορυδαλλού, η προκήρυξη αναφέρει:«Εάν το σύστημα νομιμοποιείται μέσα από την ηθική των νόμων απέναντι στην κοινωνία, επιβάλλεται από την άλλη μέσω του φόβου χρησιμοποιώντας το αντίπαλο δέος, την απειλή της τιμωρίας. Δεσπόζουσα θέση για όσους δεν πείθονται στη διαλεκτική της νομοθετικής τρομοκρατίας κατέχει ο εγκλεισμός σε φυλακές που απομονώνουν τους κρατουμένους από το κυρίως σώμα της κοινωνίας».
Χαιρετίσματα στον Κουφοντίνα
Ο συντάκτης της «πολυσέλιδης» προκήρυξης
  • Ζητεί την απελευθέρωση «των αναρχικών επαναστατών Χάρη Χατζημιχελάκη, Παναγιώτη Μασούρα και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη που κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
  • Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους «αντάρτες πόλης Κώστα Γουρνά, Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και στους Αναρχικούς, Χριστόφορο Κορτέση, Σαράντο Νικητόπουλο, Ευάγγελο Σταθόπουλο που διώκονται για την υπόθεση του ΕΑ». Επίσης «στους φυλακισμένους αναρχικούς Σίμο Σεισίδη, Γιάννη Δημητράκη, Michal Pawlak (Πολωνός σύντροφος που κρατείται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2009 Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Χρήστο Στρατηγόπουλο, Alfredo Bonnano, Ηλία Νικολάου και Άρη Σειρηνίδη». Στο κείμενο υπάρχει η φράση «τιμή στον αντάρτη πόλης Λάμπρο Φούντα».
  • Αποστέλει «συντροφικούς χαιρετισμούς στον αντάρτη πόλης Δημήτρη Κουφοντίνα και στους αμετανόητους της 17 Νοέμβρη».
  • Προβαίνει σε απολογισμό δράσης της οργάνωσης: «Στα δυόμιση χρόνια δράσης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» έχουμε επιλέξει να χτυπάμε με πράξεις και λόγο τη θεαματική αλλοτρίωση μιας φαινομενικής κοινωνικής ευημερίας. Ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις ενός στείρου ταξικού προσανατολισμού που αθωώνει τους καταπιεσμένους στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και αγνοεί επιδεικτικά το μερίδιο ευθύνης τους στη στήριξη του συστήματος, εμείς διαφοροποιούμαστε» αναφέρει στην αρχή του κειμένου ο συντάκτης του.

Σπύρος Κουντούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...