Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ξανανοίγει η υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Β. Μιχαλολιάκου

Την άσκηση νέας ποινικής δίωξης ζητά με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκου. Για την υπόθεση είχε θεωρηθεί ως υπεύθυνη από τις αρχές η «17 Νοέμβρη», η οποία σε προκήρυξή της δεν αποδεχόταν ότι έχει σχέση.

Στιγμιότυπο από το σημείο της έκρηξης το 2001Υπενθυμίζεται ότι και με αμετάκλητο βούλευμα το 2006, τα πρόσωπα που είχαν κατηγορηθεί απηλλάγησαν και η "17 Νοέμβρη" αποσυνδέθηκε και ποινικά από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Μετά την άσκηση της δίωξης αναμένεται η παραγγελία από την πλευρά της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, διενέργειας περαιτέρω ανάκρισης από ειδικό εφέτη ανακριτή που θα ορισθεί για την υπόθεση.

Την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο προκάλεσε το υπόμνημα που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ρούσσο Παπαδάκη, στις 10 Μαρτίου. Ο καταζητούμενος, σήμερα, Ιωάννης Μπολέτσης, που καταδικάστηκε για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, ενέπλεκε στην υπόθεση τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αλλά και τον Πέτρο Μαντούβαλο, που απηλλάγη.

Στην αναφορά Μπολέτση τονίζεται: "Ο Πέτρος Μαντούβαλος στις 25/2/2010 με κάλεσε επίμονα στο κινητό μου και πήγαμε μαζί στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE, στη Βουλιαγμένη και εκεί με απείλησε για δεύτερη φορά (εντός πενταετίας) λέγοντάς μου: 'Πρόσεξε αύριο μην κάνεις καμιά μαλακία και ζητήσεις εξαίρεση της έδρας, γιατί ο Μιχαλολιάκος τη γλίτωσε τότε, εσένα θα σε στείλουμε'".
Καθοριστικές για την έκδοση του βουλεύματος υπήρξαν και οι καταθέσεις του Β. Μιχαλολιάκου και του αστυνομικού της ΔΑΑΕΒ, Κωνσταντίνου Παπαθανασάκη, αλλά και η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης του αστυνόμου Β, Γιώργου Ραυτογιάννη.
Η επίθεση κατά του Β. Μιχαλολιάκου είχε σημειωθεί στις 22/1/2001 έξω από το σπίτι του στον Πειραιά. Ο βουλευτής μαζί με την κόρη του και τον αδελφό του είχαν αποβιβαστεί έξω από το σπίτι στο οποίο είχαν μετακομίσει πρόσφατα, όταν λίγο μετά εξερράγη ο μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος στο σταθμευμένο δίκυκλο στην είσοδο της πολυκατοικίας. Ο βουλευτής είχε τραυματιστεί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...