Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Σοκ από την καταδίκη δεκάχρονων για βιασμό


Σοκ έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη της Βρετανίας από την καταδίκη ενός 10χρονου και ενός 11χρονου αγοριού για την απόπειρα βιασμού μιας οκτάχρονης. Οι δύο ανήλικοι ήταν οι νεότεροι στη χώρα που έχουν κατηγορηθεί σε δίκη για βιασμό, γεγονός που προκάλεσε αμφιβολίες για το αν ήταν σεξουαλικά συνειδητοποιημένοι.

Τα δυο αγόρια καταδικάστηκαν επειδή τον περασμένο Οκτώβριο παρέσυραν το θύμα τους σε ένα απομονωμένο μέρος στο Δυτικό Λονδίνο, την ανάγκασαν να βγάλει τα εσώρουχά της και προσπάθησαν να κάνουν σεξ μαζί της. Ωστόσο η υπεράσπιση υποστήριξε ότι επρόκειτο περί απλού παιδικού σεξουαλικού πειραματισμού, σαν να έπαιζαν τον «γιατρό».

Έπειτα από δίκη δύο εβδομάδων, οι ένορκοι αποφάσισαν την καταδίκη των δύο αγοριών για απόπειρα βιασμού, ενώ αθωώθηκαν από τη σοβαρότερη κατηγορία του βιασμού. Ωστόσο για την προστασία τους, αποφασίστηκε τουλάχιστον να μην δημοσιοποιηθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα ονόματά τους.

Την ίδια ώρα πάντως, οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών αλλά και δικηγόροι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση, κυρίως όμως για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους ανηλίκους που διαπράττουν «πολύ ενήλικα» εγκλήματα το βρετανικό δικαστικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...