Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Από στέκι των Εξαρχείων οι δράστες


 Ατομα γνωστά στην αστυνομία φέρονται να καθοδήγησαν το σχέδιο χάους στο κέντρο
Tου Γιαννη Σουλιωτη
Από στέκι-καφενείο της περιοχής των Εξαρχείων, το οποίο έχει βρεθεί παλαιότερα στο επίκεντρο ερευνών για υποθέσεις τρομοκρατίας, εκτιμούν οι διωκτικές αρχές ότι προέκυψε το σχέδιο εμπρησμών και βανδαλισμού κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα της απεργιακής κινητοποίησης της περασμένης Τετάρτης. Σε αυτό το συμπέρασμα φέρονται να καταλήγουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ερευνούν τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin και τον θάνατο από ασφυξία των τριών υπαλλήλων της τράπεζας.
Σύμφωνα με την παραπάνω εκτίμηση, ένα ή δύο άτομα που αναπτύσσουν δραστηριότητα στα Εξάρχεια και συχνάζουν στο συγκεκριμένο στέκι οργάνωσαν και υλοποίησαν το σχέδιο «χάος» στο κέντρο της Αθήνας. Πηγές από την Κατεχάκη, μάλιστα, συνδέουν το σχέδιο πρόκλησης επεισοδίων με πρόσφατες συλλήψεις ατόμων για τα οποία εκφράζεται η άποψη ότι διατηρούσαν ισχυρά ερείσματα σε μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οπως αναφέρουν πηγές της Αντιτρομοκρατικής, η ομάδα των 20 - 30 κουκουλοφόρων, που το μεσημέρι της Τετάρτης πρωταγωνίστησε στα έκτροπα εκβιάζοντας ένα νέο Δεκέμβρη, έδρασε υπό την καθοδήγηση ενός ή δύο ατόμων, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή στις αρχές. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τη συμμετοχή τους σε βανδαλισμούς που προηγήθηκαν του εμπρησμού της Marfin, αξιοποιώντας οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής και μαρτυρίες αυτοπτών, ορισμένοι από τους οποίους υπήρξαν θύματα των εμπρηστικών επιθέσεων. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα επόμενα εικοσιτετράωρα να υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.
Μολονότι θεωρείται πιθανό η ίδια ομάδα να ευθύνεται και για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin, παραμένει ζητούμενο για τις αρχές η συλλογή στοιχείων που θα επιτρέψουν τη συσχέτιση των μελών της με τον θάνατο των τριών εργαζομένων.
Επίθεση στον ΕΟΤ
Επίθεση από τέσσερις κουκουλοφόρους δέχθηκε χθες το πρωί το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις Βρυξέλλες. Κατά τη μαρτυρία του υπαλλήλου που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο, οι κουκουλοφόροι ήταν τρεις άντρες και μία γυναίκα. Προκάλεσαν μικρές ζημιές στο γραφείο πετώντας λάδια και μπογιές. Επίσης, πέταξαν προκηρύξεις υπογράφοντας ως «Βέλγοι Αναρχικοί» και δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στη γαλλική γλώσσα «στο αναρχικό κίνημα της Ελλάδας».
Tην ίδια στιγμή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα, συμμετέχοντας στη σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο κ. Γερουλάνος επικοινώνησε άμεσα με την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αντζελα Γκερέκου προκειμένου να δρομολογήσει τις ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και στη συνέχεια επισκέφθηκε το γραφείο του ΕΟΤ και συνομίλησε με τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να ζητηθεί η προστασία των γραφείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...