Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Να διακόψουν άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού επιχείρησαν οι Τούρκοι



http://img.protothema.gr/ED945327BBC22F2BE1CE571398679124.jpg
Δέκα ημέρες πριν την προγραμματιζόμενη έλευση του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για  συνομιλίες με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «ξαναχτύπησαν» αμφισβητώντας εμπράκτως το δικαίωμα του ελληνικού στόλου να κάνει γυμνάσια στο Αιγαίο!

Το πρωί της  Τρίτης βρισκόταν σε εξέλιξη η  μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία «Κυκλών», στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λέσβου με τη Χίο, αλλά και δυτικότερα. Στην άσκηση συμμετείχαν όλα τα πλοία του  ελληνικού στόλου, δηλαδή φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, πλοία γενικής υποστήριξης, τορπιλάκατοι αλλά και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ξαφνικά, στις 10 το πρωί οκτώ τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών από την περιοχή βορείως της Λέσβου χωρίς να έχουν ζητήσει σχετική άδεια, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και τα έξι από αυτά εισέβαλλαν στην περιοχή όπου εκτελούνταν τα παίγνια των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Μπροστά στον κίνδυνο  να δημιουργηθούν επιπλοκές και ανεπιθύμητες «εχθροπραξίες», το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα κάλεσε το στρατηγείο των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων στο Εσκί Σεχίρ με αίτημα να απομακρυνθούν άμεσα από τη δεσμευμένη περιοχή τα έξι τουρκικά μαχητικά.

Στις 10.26 το πρωί, δηλαδή αφού είχαν παραμείνει σχεδόν μισή ώρα μέσα στην περιοχή που εκτελούνταν τα γυμνάσια όλων των πλοίων του ελληνικού στόλου, οι Τούρκοι «εισβολείς» εδέησαν να απομακρυνθούν από την εναέρια περιοχή μεταξύ της Λέσβου και της Χίου. Μετά την ενεργοποίηση της περίφημης κόκκινης γραμμής, ο στόλος και οι συνοδευτικές ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις κατάφεραν να συνεχίσουν τα γυμνάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...