Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Δύο εκρήξεις με τραυματίες μέσα σε 24 ώρες

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε μόλις ένα 24ωρό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά δύο άνθρωποι.

Και στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Σήμερα το μεσημέρι έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στοδικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ένας 67χρονος δικαστικός υπάλληλος να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι, καθώς έβγαινε από το κτήριο.

Η βόμβα ήταν μεγάλης ισχύος και υπολογίζεται από τους πυροτεχνουργούς ότι αποτελείτο από περίπου δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία μελετά μια μαρτυρία που κάνει λόγο για δύο άτομα που έφυγαν πριν από την έκρηξη με μηχανή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σημερινή έκρηξη συνδέεται με τη χθεσινή ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατά την οποία τραυματίστηκε μία 22χρονη κοπέλα ελαφρά στο πόδι από τα θραύσματα.

Στηριζόμενοι σε συγκεκριμένες ενδείξεις οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι πίσω από την έκρηξη πιθανόν να βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.» Πάντως καμία οργάνωση δεν έχει λάβει την ευθύνη. Θεωρούν μάλιστα πως η εν λόγω οργάνωση έχει δύο γιάφκες, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, πιθανολογείται ότι ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν συμβολικός, δεδομένου ότι στον Κορυδαλλό κρατούνται κάποιοι συλληφθέντες της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...