Κυριακή 9 Μαΐου 2010


Αναγνωρίστηκε ο ένας δράστης του εμπρησμού

H Αστυνομία εμφανίζεται έτοιμη να «τραβήξει» το μαντίλι από το πρόσωπο του ενός από τους τρεις που προκάλεσαν την τραγωδία του μαρτυρικού θανάτου τριών υπαλλήλων της Marfin Bank.
Η πολυάριθμη ομάδα των αστυνομικών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση του απίστευτου εγκλήματος έχει φτάσει στην αναγνώριση του ενός εκ των δραστών του εμπρησμού, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι της τράπεζας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το άτομο αυτό, που κινείται καιρό τώρα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναγνωρίστηκε σε οπτικό υλικό από αυτόπτη μάρτυρα των δραματικών γεγονότων, με ένορκη μάλιστα κατάθεση αναγνώρισής του.
Βήμα βήμα η εξιχνίαση
Ηδη οι αστυνομικοί, που εκφράζουν τη σχεδόν απόλυτη βεβαιότητά τους για τον έναν εκ των εμπρηστών, προχωρούν τις έρευνες γύρω από το περιβάλλον του, στην προσπάθειά τους να αναγνωρίσουν και τους υπόλοιπους.
Στο στόχαστρο των ερευνών είναι και η αποκάλυψη του προσώπου της νεαρής, λεπτοκαμωμένης, όπως έχει περιγραφεί από εμβρόντητους μάρτυρες της τραγωδίας, η οποία φέρεται να βγάζει από ένα σακίδιο και να παραδίδει στους συνεργούς της βόμβες μολότοφ έξω από την τράπεζα!

Η Κρατική Ασφάλεια φτάνει βήμα βήμα στην εξιχνίαση της δολοφονικής ενέργειας, με την εκμετάλλευση οπτικού υλικού, μαρτυριών και πληροφοριών για τα τραγικά γεγονότα, που ξετυλίχθηκαν στην οδό Σταδίου, αλλά και για όσα προηγήθηκαν αυτής της πύρινης επίθεσης.
Κατ’ αρχήν στο βίντεο, που ελήφθη από κάμερα απέναντι από την τράπεζα, οι αστυνομικοί στην ειδική αίθουσα προβολών βλέπουν σε μεγέθυνση την κοπέλα και δύο νεαρούς-σκιές να σπάνε με βαριοπούλα την τζαμαρία και να πετάνε βόμβες μολότοφ.
Φοράνε όλοι μαντίλια στα πρόσωπα και χειρουργικά γάντια στα χέρια και φαίνεται ότι κρατούν ένα μπιτόνι και βόμβες μολότοφ. Από την καταγραφή αυτή, οι ερευνητές δεν «έχουν» τα πρόσωπα των δραστών, αλλά μπορούν να διακρίνουν τον σωματότυπό τους και τα ρούχα που φορούσαν τη μοιραία Τετάρτη.
Από τη στιγμή που έγινε αυτή η διαπίστωση, η έρευνα επεκτάθηκε σε όσα συνέβησαν και έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες επί της Σταδίου, πριν από τη μοιραία εμπρηστική ενέργεια της τράπεζας.
Κλήθηκαν αστυνομικοί που πήραν μέρος στα μέτρα από τις ομάδες Δέλτα και τα ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας.
Οι μαρτυρίες από τους αστυνομικούς αλλά και πολίτες αναφέρουν ότι άτομα του ίδιου «μπλοκ» είχαν προκαλέσει νωρίτερα κι άλλες επιθέσεις, ιδιαίτερα όταν το τμήμα της πορείας βρισκόταν στην αρχή της οδού Σταδίου.
Με βάση τον σωματότυπο και την ενδυμασία που προκύπτουν από τα βίντεο, όλη η προσπάθεια των ερευνητών έπεσε στο να «δουν» τους δράστες και χωρίς μαντίλια στα πρόσωπα σε χρονικές στιγμές πριν από τη δολοφονική επίθεση.
Ετσι, έχει ληφθεί όλο το οπτικό υλικό από κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας της Τροχαίας, αλλά και κάμερες καταστημάτων από την οδό Πατησίων, την Ομόνοια και τις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος, ακόμη και μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός.


ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...