Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

«Καλό ταξίδι» στον Χαμί μέσω του Facebook


Φωτογραφία
«Σ΄ ΑΥΤΗΝ τη γη ξένοι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Άνθρωποι με όνομα και ταυτότητα. Ένας από αυτούς χάθηκε στα 15 του χρόνια και ίσως κανείς δεν θα μάθει ποτέ τους πραγματικούς ενόχους». Αυτό είναι το σχόλιο που διαβάζει κανείς μπαίνοντας στο γκρουπ που δημιούργησαν οι χρήστες του Facebook για τον 15χρονο Αφγανό Χαμί. «Δεν υπάρχει λογική στον παράλογο κόσμο μας... Ένα παιδάκι σκοτώθηκε χωρίς να φταίει σε τίποτα... Μικρέ μου, συγγνώμη. Καλό σου ταξίδι». Αυτό είναι ένα μόνο από τα εκατοντάδες σχόλια που «ανέβασαν» τα μέλη του γκρουπ «Ξένος δεν νοείται επί Γης. Στη Μνήμη του 15χρονου Χαμιντουλάν Νατζάφι», το οποίο δημιουργήθηκε λίγες μόνο ώρες μετά τον θάνατο του 15χρονου την περασμένη Κυριακή το βράδυ.
Χίλια μέλη
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, τα μέλη ξεπέρασαν τα 1.000- πιο συγκεκριμένα, μέχρι νωρίς χτες το απόγευμα είχαν φτάσει τα 1.600- ενώ κάθε λεπτό ο αριθμός των μελών του γκρουπ ανέβαινε με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Στη θέση της φωτογραφίας που συνήθως βάζουν οι χρήστες του Facebook, οι διαχειριστές του γκρουπ επέλεξαν να βάλουν μία ζωγραφιά ενός ανθρώπου το μισό πρόσωπο του οποίου είναι μαύρο και το άλλο μισό λευκό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αναφερόμενοι στον 15χρονο Αφγανό θυμήθηκαν έναν άλλο 15χρονο, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Κάνοντας όμως τη σύγκριση, τα μέλη του γκρουπ διαπιστώνουν μία πιο παθητική στάση των πολιτών απέναντι στον άδικο χαμό του Χαμί σε σχέση με εκείνη ενάμιση χρόνο πριν, όταν εκατοντάδες κόσμος κατέβηκε στους δρόμους να διαδηλώσει.
«Εμείς είμαστε οι ρατσιστές που δεν βγαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε επειδή δεν είναι Έλληνας σαν τον Γρηγορόπουλο. Πού είναι τώρα το άδικο που μας πνίγει; Στο να είμαστε απλά μέλη σε μια σελίδα του Facebook;», έγραψε χθες ένα από τα μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...