Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Προθεσμία στον φοιτητή για την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες το πρωί στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο 22χρονος φοιτητής που συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οδήγησαν τον 22χρονο στο δικαστικό μέγαρο της οδού Λουκάρεως, όπου στεγάζεται το γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την ανάκριση για την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο νεαρός, παρουσία του συνηγόρου του Γιώργου Παπαδάκη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Την προθεσμία έλαβε από τον αναπληρωτή ειδικό εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά και οι κατηγορίες που του αποδίδονται -βάσει του δακτυλικού του αποτυπώματος που βρέθηκε στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου- είναι συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και εγκληματική ομάδα.

Στο μεταξύ, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναζητεί τον άνθρωπο αλλά και τον χώρο στον οποίο είχε βρει καταφύγιο ο 22χρονος φοιτητής πανεπιστημίου. Χθες η αστυνομία, ύστερα από εντολή του ειδικού εφέτη ανακριτή, δημοσίευσε τις φωτογραφίες του νεαρού προκειμένου να οδηγηθεί η Αντιτρομοκρατική, μέσω των πληροφοριών που θα δώσουν οι πολίτες, στο κρησφύγετο του 22χρονου, το οποίο εκτιμάται πως ήταν στη Λάρισα. Επίσης στη Αντιτρομοκρατική ευελπιστούν πως θα φτάσουν και σε άλλα άτομα, τα οποία μπορεί να έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Τα ίχνη του νεαρού, ο οποίος σπουδάζει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μέχρι το καλοκαίρι διέμενε στην Αθήνα, εξαφανίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την εισβολή της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι στο Χαλάνδρι. Τότε η αστυνομία είχε συλλάβει πέντε άτομα, τα οποία φέρεται πως συμμετείχαν στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και για τον 22χρονο, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχαν βρεθεί τα αποτυπώματα του νεαρού σε ένα πλακάκι στην τουαλέτα της μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι.

Ολο αυτό το διάστημα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός φοιτητής κρυβόταν προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Μάλιστα, όταν εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική, χθες το μεσημέρι, στη Νέα Ιωνία του Βόλου, δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο και ταυτότητα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή είχε πάει για να δει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός προκειμένου να εξεταστεί είχε ιδιαίτερα αρνητική στάση. Μάλιστα τις πρώτες ώρες δεν έλεγε ούτε το όνομά του στους αστυνομικούς. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, ο 22χρονος κράτησε το στόμα του κλειστό, ενώ φαγητό και νερό δεχόταν μόνο από τους γονείς του, που τον επισκέφτηκαν στον 12ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...