Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Καταγγελία για επίθεση εναντίον μετανάστριας που ζήτησε αποζημίωση απόλυσης

Για ακόμα ένα περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας κάνουν λόγο εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού: Μετανάστρια που αξίωσε αποζημίωση μετά την απόλυσή της από καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας δέχτηκε απειλές από τον εργοδότη και μία μέρα μετά έπεσε θύμα επίθεσης που την άφησε αναίσθητη στο δρόμο.
Για περιστατικό αντίστοιχο με την επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα έκανε λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την συμπαράστασή της στο θύμα εξέφρασε και η ίδια η κ. Κούνεβα.
Το νέο κρούσμα αφορά μια μετανάστρια που απολύθηκε από την καφετέρια αμέσως μόλις επέστρεψε από νόμιμη αναρρωτική άδεια. Προκειμένου να πιέσει τον εργοδότη να της καταβάλει αποζημίωση, απευθύνθηκε στο Σωματείο Σερβιτόρων, Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού.
Συνοδευόμενη από μέλη του Σωματείου, η άτυχη γυναίκα συναντήθηκε με τον εργοδότη, ο οποίος όμως φέρεται να άρχισε να φωτογραφίζει τους παριστάμενους.
Στο αστυνομικό τμήμα -καταγγέλλει το Σωματείο- οι αξιωματικοί συνέστησαν στην εργαζόμενη να μην καταθέσει μήνυση ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο αντιμήνυσης από την πλευρά της εργοδοσίας. Ο εργοδότης φέρεται να ήταν παρών στο τμήμα και απειλούσε με τη φράση «τώρα μπλέξατε».
Μία ημέρα αργότερα, στις 24 Μαρτίου, η απολυμένη μετανάστρια δέχτηκε επίθεση από άγνωστο που την εγκατέλειψε αιμόφυρτη και αναίσθητη επί δέκα ώρες, μέχρι που τελικά τη βρήκε και τη βοήθησε ένας άλλος μετανάστης. Οι δράστες δεν πήραν τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο που μετέφερε το θύμα.
Για το περιστατικό το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 30 Μαρτίου, στις 18:00, στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...