Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Πυρήνες: «Δεν έχουμε σχέση με τη βόμβα»

Αποποιούνται την ευθύνη για το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε έναν δεκαπεντάχρονο οι τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς». Την ίδια στιγμή από την πλευρά της αστυνομίας πληθαίνουν οι ενδείξεις που συνδέουν την τρομοκρατική επίθεση με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, ο τύπος της βόμβας και η συνδεσμολογία παραπέμπει σε «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ίδια βόμβα είχε μπει στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αδύνατο είναι, κατά τους πυροτεχνουργούς, η βόμβα να έσκασε με 14 ώρες καθυστέρηση. Συνεπώς,  το τηλεφώνημα που είχε γίνει σε τηλεοπτικό σταθμό στις 9 παρά τέταρτο το πρωί της Κυριακής δεν ήταν αυθεντικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., χθες γύρω στις 08:46 άγνωστος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην «ΕΒΕΕ» -όπως είπε- στα Πατήσια και θα εκραγεί σε 6 λεπτά.  Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. από την άμεση διερεύνηση της τηλεφωνικής προειδοποίησης διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή Πατησίων δεν υφίσταται Υπηρεσία ή φορέας με τα δοθέντα στοιχεία και αφού ελήφθη υπόψη ότι είχε παρέλθει και ο χρόνος που είχε οριστεί από τον άγνωστο, το τηλεφώνημα χαρακτηρίστηκε ασαφές.
Αντίθετα, η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία πιστεύει πως οι τρομοκρατες τοποθετησαν τη βόμβα, η οποία ήταν μικρής ισχύος, 3-4 λεπτά πριν από την έκρηξη και βρισκόταν κοντά στο σημείο όταν έγινε η έκρηξη.
«Το τελευταίο 24ωρο βρισκόμαστε σε μια πλήρη συναισθηματική αντίθεση... Από την μία απέραντη θλίψη για το γεγονός του θανάτου του 15χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό της αδερφής του και από την άλλη μέγιστη οργή για τα ρεπορτάζ των media που επιχειρούν να εμπλέξουν την οργάνωση μας σε αυτό το περιστατικό εντελώς αυθαίρετα και επιτηδευμένα», αναφέρουν σε ανάρτησή τους σε δικτυακό τόπο οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...