Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Έκρηξη βόμβας με νεκρό και τραυματίες στα Πατήσια


Βόμβα εξερράγη, μάλλον στα χέρια 15 χρονου αφγανού,που (συμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις) έψαχνε στα σκουπίδια  με αποτέλεσμα να διαμελιστεί ο ίδιος και να τραυματιστεί σοβαρά η μητέρα του 45 χρόνων και το 10χρονο αδελφάκι του..

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το περιστατικό συνέβη στην διασταύρωση των οδών Πολίτη 10 και Ιακωβάτων 61, σε κτίριο της Σχολής Δημόσιας Επιμόρφωσης στα Πατήσια, όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, περίπου στις 10:40 το βράδυ της Κυριακής.

«Αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους. Αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος μετέβη στο σημείο της έκρηξης..

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής ΔΕΝ έγινε καμια προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας .

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες ο νεαρός ήταν διαμελισμένο στα σκαλοπάτια του κτιρίου, ενώ το παιδάκι και η γυναίκα που έχουν τραυματιστεί πρέπει να ήταν διερχόμενοι. "Μάνα και κορη κατάγονταν από το Αφγανιστάν, η γυναίκα φορούσε μαντήλα αλλά δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε γιατί μάλλον είχε κουφαθεί από την έκρηξη".

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στον ΣΚΑΙ και ανέφερε ότι αστυνομικός ρώτησε τη γυναίκα αν ο νεκρός ειναι άντρας της και εκείνη μέσα στη σύγχυσήτης -ή γιατί δεν κατάλαβε- απάντησε ΝΑΙ και δήλωσε ότι είναι από το Αφγανιστάν. Η γυναίκα πονούσε από τα τραύματα και φώναζε μέσα στο νοσκομείο παίδων όπου είχε μεταφερθεί μαζί με την κόρη της. Μόλις έγινε γνωστό ότι η μικρή δεν κινδυνεύει η μητέρα δέχτηκε να την μεταφέρουν στο Λαϊκό Νοσκομείο για να δούν τα τραυματά της..

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι η γυναίκα ούρλιαζε και έδειχνε το παιδί και ζητούσε βοήθεια στην γλώσσα της, ενώ το μικρο είχε τράυματα στα ψέρια. Ο μάρτυρας είπε ότι ο νεαρός είχε διαμελισθεί τελείως.

Το σημείο που έγινε η έκρηξη είναι κοντά στο σπίτι του αντιπροέδρου της μουσουλμανικής κοινότητας όπου είχε εκραγεί βόμβα πριν λίγες μέρες. Κοντά στο σημείο βρίσκεται και ένα τζαμί.

Πληροφορίες από τους κατοίκους αναφέρουν ότι η οικογένεια αυτή έψαχνε συχνά τους κάδους απορριμάτων και ίσως ο γιός να ειίδε το δέμα να πήγε να το ανοίξει και να σκοτώθηκε.

Καμία οργανωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...