Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έδιναν ναρκωτικά σε τοξικομανείς

Σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών με πρωταγωνιστές δύο αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ένας αστυνομικός υποδιευθυντής κι ένας υπαστυνόμος συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έδιναν ναρκωτικά σε τοξικομανείς, ζητώντας ως αντάλλαγμα πληροφορίες για διακινητές κοκαΐνης.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης ξεκίνησε όταν στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν πληροφορίες για τη δράση των αστυνομικών. Εξαιτίας και της πρόσφατης εισαγγελικής έρευνας για ύποπτες σχέσεις εμπόρων ναρκωτικών με αστυνομικούς σε διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, ενημερώθηκε αμέσως η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε η παρακολούθησή τους.
Όπως προέκυψε, υπαστυνόμος του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης είχε το τελευταίο διάστημα συχνές τηλεφωνικές επαφές με 43χρονο τοξικομανή, υπάλληλο της HELEXPO. Το περασμένο Σάββατο συνελήφθη με κοκαΐνη ένας Αλβανός, βάσει των πληροφοριών που είχε δώσει στις αρχές ο 43χρονος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των «αδιάφθορων», την ίδια μέρα ο πληροφοριοδότης της Ασφάλειας πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παρέλαβε από τον υπαστυνόμο ως αντάλλαγμα 36,9 γραμμάρια κοκαΐνης, μέρος από την κατασχεμένη ναρκωτική ουσία. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τον πληροφοριοδότη τοξικομανή και όταν τον προσήγαγαν, εκείνος τους υπέδειξε ένα σημείο μέσα στη ΔΕΘ, όπου είχε κρύψει τα ναρκωτικά που του είχε δώσει ο υπαστυνόμος.
Ακολούθησε έφοδος των «αδιάφθορων» στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε στο γραφείο του προϊσταμένου αξιωματικού, αστυνομικού υποδιευθυντή στο βαθμό, ποσότητα ηρωίνης κι ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ, για τα οποία δεν είχε σχηματιστεί ποτέ δικογραφία ούτε υπήρχε έκθεση κατάσχεσης.
Οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και ο 43χρονος πληροφοριοδότης τους θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και παράβαση καθήκοντος.. Με απόφαση του αρχηγείου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...