Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης μέσω Internet

Μέλος διεθνούς κυκλώματος που είχε εξαπατήσει εκατοντάδες θύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποσπώντας τους χρήματα με χρήση του Internet, συνελήφθη από τις Αρχές Ασφαλείας.
Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε από την αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία σε βάρος ενός Γάλλου υπηκόου ο οποίος συνελήφθη και άλλων δυο αλλοδαπών που αναζητούνται.
Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν προσήλθε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας πολίτης και κατήγγειλε ότι ενημερώθηκε ηλεκτρονικά με γραπτό κείμενο ότι δήθεν είχε κερδίσει σε διεθνή λοταρία το ποσόν των δύο εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο κείμενο του ζητούσαν να πληρώσει αρχικά 4ΟΟ ευρω για διαδικαστικά έξοδα προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα και να του σταλεί η επιταγή.
Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κύκλωμα που αποσπούσε συστηματικά χρηματικά ποσά από τα θύματα τους με το πρόσχημα της είσπραξης υψηλών κερδών από διαγωνισμούς.
Κατά την ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι είχε σταλεί από το κύκλωμα ηλεκτρονικό μήνυμα -το οποίο φερόταν ότι είχε αποσταλεί από εφορία ξένου κράτους- σύμφωνα με το οποίο το θύμα υποχρεούτο να καταθέσει 3.500 δολάρια ως φόρο , μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, προκειμένου να εκταμιευθεί το ποσόν των δυο εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο δήθεν είχε κερδίσει.
Μέλος του κυκλώματος στη συνέχεια, το οποίο "έτυχε " να βρίσκεται στην Ελλάδα προθυμοποιήθηκε να του παραδώσει την επιταγή στο υποψήφιο θύμα , αφού προηγουμένως θα παραλάμβανε τα έξοδα φορολογίας.
Σε αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε συνελήφθη ο ένας από τους δράστες ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται μέσω Ιντερπόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...