Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ο βιομήχανος αμόλυσε τα... σκυλιά για να γλιτώσει τον έλεγχο

«Αμολήστε τα σκυλιά!...» Με τη φράση αυτή υποδέχτηκε, σύμφωνα με καταγγελίες, ο ιδιοκτήτης της κεραμοποιίας «Βιοκεράλ» στη Λάρισα νομαρχιακό σύμβουλο και μέλος του Κέντρου Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Νομαρχίας Λάρισας, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στην επιχείρηση για αυτοψία.
Ο βιομήχανος, σύμφωνα με την καταγγελία, «προπηλάκισε τον νομαρχιακό σύμβουλο και μέλος του ΚΕΠΕ Χρίστο Χαλκιά, χειροδίκησε σε βάρος του και τον έδιωξε κακήν κακώς από την πύλη του εργοστασίου. Φώναξε δε να λύσουν και τα σκυλιά...». Το ΚΕΠΕ είχε εισηγηθεί την περασμένη εβδομάδα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της κεραμοποιίας του Φίλιππου Σαπουνά για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων, όπως η μη ασφαλής φύλαξη του καύσιμου υλικού (πετ-κοκ κ.λπ.). Δόθηκε δε η προβλεπόμενη 5νθήμερη προθεσμία στην επιχείρηση να καταθέσει τις ενστάσεις της, κάτι το οποίο έγινε και στις οποίες υποστήριζε ότι έχει συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς όρους.
Για να διαπιστωθεί όμως η αλήθεια των ισχυρισμών του, κλιμάκιο μετέβη χθες για την αυτοψία. Η «υποδοχή» που έτυχε το κλιμάκιο προκάλεσε την αντίδραση όλων των παρατάξεων του νομαρχιακού συμβουλίου, που καταδίκασαν το γεγονός ως «απαράδεκτο». Ο νομάρχης Λουκάς Κατσαρός ενημέρωσε την Εισαγγελία και την Αστυνομία και ακολούθως κλιμάκιο του ΚΕΠΕ μετέβη εκ νέου στην κεραμοποιία και έκανε τελικώς την αυτοψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...