Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Συλλήψεις και στη Κρήτη από την αντιτρομοκρατική

Glock pistolImage by poter.simon via Flickr
Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων σε κάποια από τα όπλα, που βρέθηκαν στα σπίτια, στα οποία έγιναν έρευνες χθες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη Σέχτα Επαναστατών ή άλλη οργάνωση.

Εξάλλου, ένα ακόμα άτομο προσήχθη από τη Σητεία της Κρήτης, χθες, και αναμένεται να φθάσει σήμερα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Έως στιγμής, οι συλλήψεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν φτάσει τις εννέα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και την επαρχία, ενώ πιθανόν να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις αργότερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


Καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα και εκρηκτικά έχουν βρεθεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο γκαράζ της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, ενώ στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά οι αστυνομικοί έχουν δει με τις μικροκάμερες πολλά πιστόλια και χειροβομβίδες.
Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τρία υποπολυβόλα εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία πολεμικά ντουφέκια καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακό, τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT.
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι πρόκειται για τις δύο βασικές γιάφκες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...