Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Έπιασαν τους ντιλερ ναρκωτικών της «υψηλής κοινωνίας»

Μεγάλο κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας χαπιών και κοκαΐνης που δρούσε σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα μέλη τους ήταν Έλληνες και Γάλλοι, οι οποίοι διέθεταν τα ναρκωτικά σε καταστήματα, όπου σύχναζαν άτομα της λεγόμενης «υψηλής κοινωνίας».

Η αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το μεσημέρι έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στο μεταξύ, κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά από επιτυχημένη συνεργασία με αστυνομικές αρχές του εξωτερικού.

Όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος προμηθευόταν από τη χώρα του και εισήγαγε τις ναρκωτικές ποσότητες καθώς και τέσσερις ακόμη ομοεθνείς του, ηλικίας από 22 ως 31 ετών, οι οποίοι αναλάμβαναν τη διακίνηση των ουσιών σε στέκια τοξικομανών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στις ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία στις οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 130,2 γραμ. ηρωίνης, 3,2 γραμ. κάνναβης, 15 βαμβάκια εμποτισμένα με ηρωίνη, 25 ναρκωτικά δισκία, 13 κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, όπου αναγράφονταν λεπτομερώς οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών ποσοτήτων και το χρηματικό ποσό των 1.035 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρχές, σε βάρος του 31χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για «Βιασμό» και «Ληστεία». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...