Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δολιοφθορά στον ΟΣΕ από Πακιστανούς!

A Proastiakos train (Stadler Railbus) in Agioi...Image via WikipediaΤο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ είχε βάλει στόχο συμμορία Πακιστανών, η οποία έκλεβε χάλκινα καλώδια ηλεκτροκίνησης και τα προωθούσε σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων.

Δυο από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω , στο 27ο χλμ του σιδηροδρομικού δικτύου ηλεκτροκίνησης Αχαρναί -Τιθορέα, την ώρα που είχαν ανέβει σε στύλο της γραμμής και έκοβαν το χάλκινο καλώδιο ηλεκτροκίνησης, του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε.

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε παρακείμενη σήραγγα του Ο.Σ.Ε, που δεν χρησιμοποιείται, στη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, χάλκινα καλώδια συνολικού μήκους 150 μέτρων. Με τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα τους, οι δράστες πέρα από την μεγάλη οικονομική ζημιά που προκάλεσαν έθεσαν σε κίνδυνο και την ασφάλεια του δικτύου του Ο.Σ.Ε.

Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε, από αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε., στη περιοχή «Αφίδναι-Δεκέλεια», όπου δρούσαν οι ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι το συνολικό μήκος του δικτύου που έχει καταστραφεί από τη κλοπή, ανέρχεται σε τέσσερα (4) χιλιόμετρα, το δε χρηματικό ποσό που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται σε -280.000- ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...