Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Νέα έφοδος σε διαμέρισμα

Νέα έφοδο σε διαμέρισμα της οδού Μυστρά στη Γλυφάδα, πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως φαίνεται η Αστυνομία ξετυλίγει το "κουβάρι" των ερευνών, που ξεκίνησαν μετά τη σύλληψη των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου, με τα παγιδευμένα δέματα στο Παγκράτι.

Η σχέση του Τσάκαλου με τον Κώστα Σακκά, η οποία προέκυψε από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών, μπήκε στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής και έτσι αποκαλύφθηκαν, οι επαφές του με τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους, ενώ εντοπίστηκαν και οι 4 γιάφκες με το οπλοστάσιο.

Από την παρακολούθηση των αστυνομικών προέκυψε ότι υπάρχουν άλλα πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με τους συλληφθέντες στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια. Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι αστυνομικοί φέρονται να κατέθεσαν οτι ο Κώστας Σακκάς εντοπίστηκε στις 23 Νοεμβρίου, 7 παρά 10 το πρωί, στην Καλλιθέα και μέσω της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου κατέληξε στην Ναύπακτο όπου σε παραλιακή καφετέρια της πόλης συναντήθηκε για λίγο με έναν άγνωστο άνδρα 30 ετών, αξύριστο και στη συνέχεια μόνος του πήγε με το αυτοκίνητο του στο Αγρίνιο.

Οι δύο καταζητούμενοι για την "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" χρησιμοποιούσαν πολλές φορές μέσα μαζικής μεταφοράς για να μην εντοπιστούν σε κάποιο τυχαίο μπλόκο της αστυνομίας, ενώ άλλοι έκαναν ακόμη και αντιπαρακολούθηση όταν κατευθύνονταν προς τις γιάφκες. Ενώ φρόντιζαν να αλλάζουν την εμφάνιση τους, αλλάζοντας κούρεμα ή αφήνοντας μούσι προκειμένου να μην αναγνωρίζονται από τις φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Από τα 5 άτομα που είχαν επαφές οι συλληφθέντες, οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί, ενώ τα άλλα πρόσωπα παραμένουν άγνωστα.

Οι αστυνομικοί, όπως λένε, προχώρησαν σε συλλήψεις επειδή είχαν πληροφορίες ότι ετοίμαζαν επίθεση και γι αυτό εντόπισαν δύο από τους συλληφθέντες με ένα σακ βουαγιάζ γεμάτο όπλα στην Νέα Σμύρνη.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι την αποθήκη - γιάφκα στην Νέα Σμύρνη νοίκιασε ένας από τους κατηγορούμενους, ο οποίος για να μην κινήσει υποψίες παρουσιάστηκε σαν μουσικός.

Ένας εκ των συλληφθέντων, που είχε νοικιάσει την αποθήκη στη Νέα Σμύρνη φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, πως είχε υποδυθεί στην ιδιοκτήτρια τον μουσικό με το όνομα Ανέστης λέγοντας πως ήθελε την αποθήκη για να τοποθετήσει εκεί τον εξοπλισμό του.

Στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που βρέθηκαν στις γιάφκες, μία κάρτα μνήμης, αφού εκεί ψάχνουν για προκηρύξεις, λίστα στόχων και σχεδιαγράμματα πιθανών στόχων, τα κινητά τηλέφωνα αλλά και τα σταθερά και κινητά αντικείμενα στις γιάφκες, αφού εκεί ίσως ανιχνευτούν αποτυπώματα και DNA.
MEGATV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...