Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ανακαλύπτουν την μια γιάφκα μετά την άλλη: Ν. Σμύρνη, Πειραιάς, Καλλιθέα, Αγρίνιο !

Επτά άτομα που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», ανακρίνει η αστυνομία.

Τα δύο άτομα έχουν συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη και τα υπόλοιπα πέντε στην περιοχή των Εξαρχείων. 


 Άλλες δύο γιάφκες εντοπίστηκαν αργά το βράδι στην Καλλιθέα και τον Πειραιά, και μια τρίτη στο Αγρίνιο. Έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές και οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Τα ευρήματα

Στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε:

  • 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
  • 7 πιστόλια (Γκλόκ, Σεζέ, Μπαϊκάλ)
  • 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
  • 4 χειροβομβίδες
  • 3 Καλάσνικοφ
  • 1 σιγαστήρα
  • Φυσίγγια
  • 200 γραμμάρια TNT
Μετά από τις πρώτες εργαστηριακές έρευνες η ΕΛΑΣ καταλήγει, πάντα σύμφωνα με ισχυρισμούς και διαρροές, στο συμπέρασμα ότι μέρος της ποσότητας των όπλων αυτών ταυτίζονται με εκείνα που απεικονίστηκαν στη γνωστή προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η αντιτρομοκρατική διαρρέει ότι δύο από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της εφόδου στο γκαράζ έφεραν ατομικό οπλισμό και πως ένας από αυτούς ανήκει στους επικηρυχθέντες με μεγάλο χρηματικό ποσό (600.000 ευρώ) για την υπόθεση των «Ληστών με τα μαύρα». Η επικήρυξη είχε γίνει στις 26 Οκτωβρίου του 2009 και μια ημέρα μετά σημειώθηκε η επίθεση κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, την ευθυνή για την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση «ΟΠΛΑ».

Λίγες ώρες αργότερα η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Το διαμέρισμα στον Πειραιά είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.

Ήδη από διαρροές έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των τεσσάρων συλληφθέντων χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ εκτιμούν οτι ο αριθμός των χώρων στους οποίους έχει αποθηκευθεί οπλισμός ή αποτελούν καταφύγιο της οργάνωσης, φτάνει τους 15, σε Αθήνα και επαρχία αλλά και πως έχουν, ήδη, ερευνηθεί άλλα 12 σημεία στην Αττική. zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...