Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθησαν με εκρηκτικό μηχανισμό

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 41 και 32 ετών για κατοχή εκρηκτικών υλών και για απόπειρα έκρηξης κατά συναυτουργία προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν χθες το πρωί στη Νίκαια ως ύποπτοι. Ο μεν 32χρονος επέβαινε σε μοτοσικλέτα και ο 41χρονος σε ΙΧ αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση. Στο όχημα του 41χρονου εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε πλαστικό κουβά που ήταν τοποθετημένος μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από δύο κιλά εκρηκτικής ύλης ζελατοδυναμίτιδας και δύο βραδύκαυστα φυτίλια μήκους ενός μέτρου το καθένα, συνδεμένα με δύο κοινούς πυροκροτητές.

Η έρευνα της αστυνομίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες προμηθεύτηκαν και κατείχαν από κοινού τον μηχανισμό τον οποίο σκόπευαν να τοποθετήσουν σε άγνωστο κατάστημα. Εκτός από τα δύο οχήματα στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα, 11 κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των εννέα εκατοστών.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις κυκλωμάτων της νύχτας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο στόχος της σχεδιαζόμενης επίθεσης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί χτυπήματα σε νυχτερινά κέντρα που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...