Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Προφυλακιστέοι οι δύο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις τυπικές απολογίες τους στην 31η Τακτική Ανακρίτρια οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους, Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κώστας Σακκάς, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πάντως, όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους Κώστας Παπαδάκης και οι δύο έχουν υποβάλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε μέχρι στιγμής. Σε γραπτή δήλωσή τους οι δύο κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι «η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την αδυναμία άσκησης των υπερασπιστικών μας δικαιωμάτων και ιδίως της ανεμπόδιστης επικοινωνίας με το συνήγορό μας, καθιστά ανέφικτη την υπεύθυνη αξιολόγηση και μελέτη της δικογραφίας και τη χάραξη υπερασπιστικής γραμμής».

Επισημαίνεται ακόμη ότι η συνεχής καθημερινή διόγκωση της δικογραφίας με νέα έγγραφα, όπως εκθέσεις ερευνών, εργαστηρίων, απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών και άλλα, αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα των κατηγοριών και των στοιχείων για τα οποία καλούνται να απολογηθούν. Επίσης, στη δήλωση γίνεται λόγος για μη εκπλήρωση των ευκολιών που επιτάσσονται με την αρχή της δίκαιης δίκης.

Προστίθεται πως «το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί με τυχόν ολιγοήμερη παράταση του χρόνου απολογίας μας, αφου η καθημερινή προσθήκη στοιχείων συνεχίζεται. Για τους λόγους αυτούς επιφυλασσόμασθε σε πλήρη απολογία ενώπιόν σας ή ενώπιον του αρμόδιου Ειδικού Εφέτη Ανακριτή σε εύλογο χρόνο, μετά την πλήρη συγκέντρωση, λήψη και μελέτη του συνόλου της δικογραφίας και επικοινωνία με τον συνήγορό μας, ακόμη και με δική μας πρωτοβουλία».
Οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Στέλλα Αντωνίου, Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ έχουν λάβει από το μεσημέρι προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...