Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κοντά στην έκδοση οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Ζουγανέλη

Το πολύ σε δέκα ημέρες θα έχει εκδοθεί η απόφαση των πολωνικών αρχών επί του ελληνικού αιτήματος για έκδοση των τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη στη Μύκονο.  Την Πέμπτη εκδόθηκαν από το περιφερειακό δικαστήριο της πόλης Tarnow οι αποφάσεις για τους τρεις, με το δικαστήριο να απορρίπτει τα αιτήματά τους με τα οποία αρνούνταν την έκδοση στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν, κατηγορούμενοι που έχουν συλληφθεί με διεθνές ένταλμα της Interpol για την υπόθεση είναι η χορεύτρια Piatek Malgorzata και ο Grzecsorzko Dominic που κατηγορείται ως συναυτουργός της, καθώς και ο Szulewski Mateusz Zdzislaw που είναι και ο μόνος που δέχτηκε να εκδοθεί στην Ελλάδα. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι υπήρξε απλά οδηγός των άλλων δύο και δεν συμμετείχε σε κανένα έγκλημα.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι θεωρούνται ύποπτοι για την ανθρωποκτονία του μυκονιάτη επιχειρηματία αλλά και την ληστεία, ωστόσο αρνούνται κατηγορηματικά την δεύτερη κατηγορία. Οι δύο ζητούν να μην εκδοθούν στην Ελλάδα, ωστόσο το πολωνικό δικαστήριο δεν τους δικαίωσε και αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να μην παραδοθούν  στις ελληνικές αρχές.

Επί της απόφασης αυτής οι δύο έχουν δικαίωμα έφεσης, ωστόσο με βάση το πολωνικό δίκαιο η οριστική και τελεσίδικη απόφαση περί της έκδοσης ή μη (που καταρχήν δικαιώνει την ελληνική πλευρά) θα έχει ληφθεί το αργότερο σε δέκα μέρες  από σήμερα. Έτσι, μέχρι τα μέσα του μήνα αναμένεται να έχει ανοίξει και τυπικά ο δρόμος για την έκδοσή τους στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πολωνία ταξίδεψαν για να παραβρεθούν στο δικαστήριο ο Γεράσιμος Ζουγανέλης, ανιψιός του δολοφονηθέντος, καθώς και ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας  STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...