Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Super Market.... ναρκωτικών στα Χανιά!

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων οδηγήθηκαν τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Χανιά και κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους και έρευνες, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε αποθήκες, κατοικίες και οχήματα, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα, σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 191 γραμμαρίων,
* δύο συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 50 γραμμαρίων,
* ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1,5 γραμμαρίου,
* 10 δισκία ΒΟΥΠΡΕΝΟΡΦΙΝΗΣ των 8 mg έκαστο, άνευ ιατρικής συνταγής,
* μέσα κοπής και χρήσης ηρωίνης,
* μία εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
* δύο αρμαθιές πλαστικές σακούλες τύπου “polybag” ως μέσα συσκευασίας ναρκωτικών,
* μία πλαστική τσάντα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών,
* ένα εύχρηστο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο,
* ένα φιαλίδιο με μηχανισμό εκτόξευσης περιέχων ερεθιστική ουσία,
* το χρηματικό ποσό των 3750 ευρώ και τέσσερις χρυσές λίρες Αγγλίας, προερχόμενα από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,
* έξι κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για διευκόλυνση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,
*μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του ενός, ως μέσω μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.. Βραβείο ευρηματικότητας «απένειμαν» οι αστυνομικές αρχές σε τρεις νεαρούς εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν κρύψει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στη βάση μιας κολόνας φωτισμού δρόμου, στην περιοχή Βαρικό Πιερίας.

Εκρυβαν μισό κιλό ηρωίνη σε κολόνα

Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30 και 35 ετών, κι έναν 49χρονο Ελληνα, οι οποίοι έκαναν το λάθος να πηγαίνουν κάθε βράδυ και να την «αράζουν» κάτω από την κολόνα της ΔΕΗ. Οι κινήσεις τους έβαλαν σε υποψίες τις διωκτικές αρχές, άντρες της οποίας σε έρευνα που έκαναν στο σημείο εντόπισαν στη βάση της κολόνας ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, η οποία περιείχε μια νάιλον σακούλα με ποσότητα 500 γραμμαρίων καθαρής ηρωίνης.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, όπου εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ από τις αστυνομικές αρχές συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη συνεργών τους. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, οι δράστες εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που διακινεί μεγάλες ποσότητες στις πιάτσες τοξικομανών στην βόρεια Ελλάδα. Οι ίδιοι πάντως στην απολογία τους αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το παραμικρό στοιχείο για τη δράση τους, καθώς και τους ανθρώπους από τους οποίους προμηθεύτηκαν το μισό κιλό ηρωίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...