Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Την αναστολή της απεργίας θα προτείνει ο πρόεδρος των μεταφορέων

Προς εκτόνωση οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά τις προτάσεις που διατυπώθηκαν χτες στα τηλεοπτικά παράθυρα, για αναστολή της απεργίας και άρση του μέτρου της επίταξης και της Πολιτικής Επιστράτευσης.
Οι επαγγελματίες μεταφορείς θα έχουν το μεσημέρι νέα Γενική Συνέλευση στη διάρκεια της οποίας, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρός τους, κ. Τζωρτζάτος, θα προτείνει την αναστολή της απεργίας και την έναρξη νέου γύρου διαλόγου με την κυβέρνηση, πρόταση που αναμένεται να εγκριθεί, δεδομένου ότι η απεργία τους σταδιακά εκφυλίζεται, καθώς η αγορά τροφοδοτείται με ταχείς ρυθμούς με καύσιμα.
Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο χτες το απόγευμα, καθώς από τις παραγωγικές και επιχειρηματικές τάξεις διατυπώθηκε η πρόταση να ανασταλεί η απεργία και η κυβέρνηση να άρει την πολιτική επιστράτευση. Την πρόταση αυτή υιοθέτησαν αμέσως οι απεργοί και αργότερα την αποδέχθηκε και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των απεργών ότι δεν προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.
Πάντως η τροφοδοσία της αγοράς, κυρίως με καύσιμα, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς από τα ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα. Στην περιοχή της Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και εκτιμάται ότι σύντομα η αγορά θα ομαλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...