Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μπλόκο σε σπείρα που έχει γεμίσει τη χώρα με πλάστα 50ευρα

Στα ίχνη ενός από τα μεγαλύτερα και άρτια οργανωμένα κυκλώματα παραχαρακτών που έχουν πλημμυρίσει όλη τη χώρα με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ εκτιμούν ότι βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, μετά τη σύλληψη μελών-διακινητών στην Κομοτηνή και το Αγρίνιο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τους τελευταίους μήνες τις ελληνικές αγορές, φαίνεται πως βρήκαν την άκρη του νήματος στη γειτονική Βουλγαρία, όπου έχει εντοπιστεί το αρχηγείο και το εργαστήρι των πλαστών ευρώ.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, από τις αρχές Αυγούστου είχαν σημειωθεί στην Κομοτηνή αλλεπάλληλα κρούσματα διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων και οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Ασφαλείας είχαν αρχίσει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ετσι ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση έπεσε στα χέρια τους μια 47χρονη που είχε στην κατοχή της δέκα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφίβολης γνησιότητας.

Ανακρινόμενη, η γυναίκα αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως είχε παραλάβει τα χαρτονομίσματα ως αμοιβή για την εργασία της από έναν 56χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες δεσμίδες που περιείχαν συνολικά 175 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά. Ο 56χρονος παραδέχθηκε ότι τα είχε αγοράσει στο ένα τρίτο της ονομαστικής τους αξίας από έναν άγνωστό του Βούλγαρο, ο οποίος αναζητείται.

Και στο Αγρίνιο όμως άντρες του τοπικού τμήματος της Ασφαλείας εντόπισαν τρεις άντρες που είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και έκαναν αγορές με αυτά, και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση. Οι τρεις ύποπτοι πήγαν σε καφετέρια στη Νεάπολη και όταν ο ένας από αυτούς αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, πήγε στην τουαλέτα του καταστήματος και πέταξε στο καλάθι απορριμμάτων έξι πλαστά χαρτονομίσματα. Οι αστυνομικοί τα μάζεψαν και τα έστειλαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, ενώ διενεργούν προανάκριση για να εξακριβώσουν πότε, πού και από ποιον τα προμηθεύτηκαν οι δράστες.

Οι δύο παραπάνω υποθέσεις συνδέονται -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- και με τη σύλληψη τον περασμένο Ιούνιο τριών αντρών στην Πρέβεζα. Συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών είχαν συλληφθεί τρεις άντρες, ηλικίας 37, 45 και 60 ετών, για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων. Στην κατοχή των δραστών είχε βρεθεί το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ, τα οποία επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό που προσποιήθηκε τον αγοραστή, αντί του ποσού των 12.500 ευρώ.

Πλαστά χαρτονομίσματα είχαν εντοπιστεί τους δύο τελευταίους μήνες και στην αγορά του Ρεθύμνου, της Ζακύνθου και της Πάτρας, με θύματα δεκάδες επιχειρηματίες και καταστηματάρχες που δεν αναγνώρισαν ότι τα χαρτονομίσματα που δέχτηκαν δεν ήταν γνήσια.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...