Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Καταζητούμενος για φόνο ο ληστής που κρατούσε ομήρους στον Πειραιά




Λευκωσία: Καταζητούμενος για το φόνο του Μιχαλάκη Κακαθύμη, τον Ιούλιο του 2009 στη Λεμεσό, είναι ο ένας από τους τρεις δράστες της χθεσινής ληστείας τράπεζας στον Πειραιά.
Πρόκειται για ομογενή 33 χρόνων, ο οποίος κρατούσε επί δύο και πλέον ώρες ομήρους μέσα στην τράπεζα.
Εναντίον του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον φόνο του Κακαθύμη.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, «σε σχέση με το εάν θα εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και εάν κινηθεί η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης του συλληφθέντα ομογενή στις κυπριακές Αρχές, είναι θέμα για το οποίο θα αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία» από την στιγμή -πρόσθεσε- που ο ομογενής έχει συλληφθεί στην Αθήνα για σοβαρή υπόθεση ληστείας.
Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι Tokarev και δύο χειροβομβίδες. Στην κατοχή των άλλων δύο δραστών βρέθηκαν ένα 22άρι πιστόλι και τρεις γεμιστήρες με 17 φυσίγγια.
Όλα άρχισαν στις 12:30 το μεσημέρι όταν το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας ενημερώθηκε για τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Χ.Τρικούπη στο κέντρο του Πειραιά.
Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, ομάδες ΔΙΑΣ και άνδρες της Ασφάλειας. Φθάνοντας στο σημείο, είδαν να βγαίνουν τρέχοντας από την τράπεζα δύο άτομα, ένα εκ των οποίων οπλισμένο. Μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν.
Εντός της τράπεζας παρέμεινε ο ένας ένοπλος δράστης, ο οποίος κρατούσε περί τα δεκαοκτώ άτομα, υπαλλήλους και πελάτες της τράπεζας, με απειλή πιστολιού και δύο χειροβομβίδων.
Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις για τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ ακροβολίστηκαν και οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ.
Επίσης έσπευσε ειδικός διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας. Έπειτα από διαπραγματεύσεις, δύο και πλέον ωρών, ο δράστης πείστηκε να αφήσει αρχικά 14 άτομα, πελάτες και υπαλλήλους. Η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι, οπότε και παραδόθηκε ο δράστης.
Όπως δήλωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Γρηγόρης Μπαλάκος, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία όμως ευτυχώς έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
ΦΩΤΟ: Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, Μιχάλης Κατσουνωτός.
Πηγή: ΡΙΚ, news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...