Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πήρε εξιτήριο ο μακελάρης της Στυλίδας

Ο μακελάρης της Στυλίδας οδηγήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, λίγα λεπτά αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν επί δεκαεννέα μέρες.

Ο 68χρονος Δημήτρης Πιλάλης, που τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Αυγούστου πυροβόλησε και σκότωσε ένα συγγενικό του ζευγάρι στον οικισμό Καυκί στους Φούρνους Φθιώτιδας και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο, βγήκε από το 601 δωμάτιο της Χειρουργικής Κλινικής όπου νοσηλευόταν με τραύματα από σφαίρες και οδηγήθηκε στα κρατητήρια, ενώ αύριο αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή Λαμίας προκειμένου να απολογηθεί.

Μιλώντας στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης του 68χρονου, Γιώργος Δούμας, επισήμανε ότι πρόκειται να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι ψυχολογικά διαταραγμένος: «Δεν δικαιολογείται άνθρωπος που βρίσκεται σε νορμάλ ψυχολογική κατάσταση να δρα κατά τον τρόπο που έδρασε ο 68χρονος, σκοτώνοντας δηλαδή δύο ανθρώπους. Θα αναλυθούν τα κίνητρα και τα αίτια του εγκλήματος και βεβαίως ο πελάτης μου θα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του».

Εν τω μεταξύ, η 62χρονη σύζυγος του δράστη, Ελένη Πιλάλη, που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία κατά συρροή και απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Το δικό της αίτημα για να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη έγινε δεκτό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσει από μια σειρά εξετάσεων. Η ίδια, εξάλλου, από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες παρακολουθείται από ψυχίατρο και μάλιστα παίρνει φάρμακα για την καταπολέμηση της κατάθλιψης από την οποία πάσχει. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, τη μοιραία νύχτα η 62χρονη μόλις είδε τον ένοπλο σύζυγό της να πυροβολεί και να σκοτώνει την κουμπάρα της και τον σύζυγό της και να τραυματίζει άλλα δύο άτομα φέρεται να τον παρότρυνε να συνεχίσει το λουτρό αίματος: «Καθάρισε τώρα και τους υπόλοιπους. Ξεβρόμισε μια για πάντα το χωριό. Τώρα είναι η ευκαιρία».

Το μακελειό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Στυλίδας συνέβη όταν ο 68χρονος είδε να κάθονται στην παραλία δέκα συγχωριανοί και συγγενείς του οι οποίοι διασκέδαζαν. Σε κατάσταση αμόκ, αρχικά με ένα μαχαίρι και ύστερα με μια καραμπίνα και ζωσμένος με αρμαθιές φυσίγγια, σκότωσε τη νονά της κόρης του και τον σύζυγό της και στη συνέχεια πυροβόλησε στο μάτι την 25χρονη ανιψιά τους, ενώ μαχαίρωσε και κατόπιν πυροβόλησε τον 52χρονο οικογενειακό φίλο του άτυχου ζευγαριού! Οπως φώναξε σε κατάσταση αμόκ, ήθελε να καθαρίσει τη «βρόμα του χωριού». Κατόπιν τράπηκε σε φυγή και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του αρνούμενος να παραδοθεί. Τελικά, ύστερα από ολονύχτιο θρίλερ με τους άνδρες των ΕΚΑΜ και τον ίδιο να ανταλλάσσουν βροχή πυροβολισμών, ο ηλικιωμένος ψαράς έπεσε αιμόφυρτος, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...