Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αφαντοι οι ληστές της τράπεζας της Αλοννήσου

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τη σύλληψη των δύο ενόπλων που λήστεψαν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο και στη συνέχεια διέφυγαν επεισοδιακά με φουσκωτό σκάφος.
Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το φουσκωτό σε θαλάσσια περιοχή της Σκοπέλου και αμέσως κατέφτασαν στο σημείο άνδρες της σήμανσης για τον εντοπισμό τυχόν δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αφού ελέγχθηκε, το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Κυμάσι Μαντουδίου όπου και παραδόθηκε στις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, το σκάφος είχε κλαπεί προ διημέρου από την Εύβοια.
Η ληστεία έγινε στις 8 το πρωί, όταν οι δύο ένοπλοι μπήκαν στην τράπεζα στην Αλόννησο και διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα, έχοντας αποσπάσει χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Κατά τη διαφυγή τους, όμως, έπεσαν πάνω σε φορτηγό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσουν τη «λεία» τους, αλλά να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τη μοτοσικλέτα, αναζητώντας άλλο μέσο διαφυγής, το οποίο απέσπασαν από οδηγό δικύκλου με την απειλή όπλου.
Την ίδια στιγμή δύο αστυνομικοί και ένας λιμενικός καταδίωξαν τους κακοποιούς, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Στη συνέχεια, οι δράστες κατευθύνθηκαν σε όρμο του νησιού όπου επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό και διέφυγαν. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του ταχύπλοου συμμετείχαν εννέα πλωτά σκάφη και ένα ελικόπτερο του λιμενικού σώματος, καθώς και χερσαία μέσα των Λιμενικών Αρχών Β. Σποράδων, Ευβοίας, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής και Αγ. Όρους.
«Κάθε μέρα ο Έλληνας πολίτης (στην Αττική ή στην υπόλοιπη Ελλάδα) βρίσκει λόγους να νιώθει πιο ανασφαλής. Όλη η Ελλάδα παρουσιάζει εικόνα ανοχύρωτης περιοχής», σχολιάζει ο ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...