Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Στον αέρα» ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Αρμόδια στελέχη μιλούν για συρρίκνωση της ΕΑΣ κατά 60%, κάτι που σημαίνει ότι από τους 850 εργαζόμενους -που έχουν να πληρωθούν 8 μήνες- οι 500, περίπου, θα απολυθούν


Διαδοχικές συσκέψεις για το μέλλον των δύο αμυντικών βιομηχανιών είχε κατά τη χθεσινή μέρα στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας. Ο χρόνος πιέζει, αποφάσεις για τις δύο εταιρείες πρέπει να ληφθούν μέχρι το τέλος του μήνα και τα σενάρια που φαίνεται να επικρατούν ως τώρα είναι δύο. Απολύσεις για τους 500 από τους 850 συνολικά εργαζόμενους της ΕΑΣ και εκκαθάριση εν λειτουργία για την ΕΛΒΟ, χωρίς απολύσεις.

Για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, σύμφωνα με Τα Νέα, το βασικό σενάριο προβλέπει την κατάργηση του πολιτικού τμήματος της επιχείρησης με κλείσιμο των εργοστασίων και τη διατήρηση του στρατιωτικού τμήματος υπό τον έλεγχο του κράτους.

Αρμόδια στελέχη μιλούν για συρρίκνωση της ΕΑΣ κατά 60%, κάτι που σημαίνει ότι από τους 850 εργαζόμενους -που έχουν να πληρωθούν 8 μήνες και είναι σε επίσχεση εργασίας- οι 500, περίπου, θα απολυθούν.

Για την ΕΛΒΟ, όπου εργάζονται 350 άτομα, θα τοποθετηθεί άμεσα εκκαθαριστής, ώστε να αρχίσει τη διαγραφή χρεών και την πώληση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς απολύσεις.

Σημειώνεται, πάντως, πως το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης προβλέπει την πώληση-εκμίσθωση του συνόλου ή επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού μίας επιχείρησης έως και την απόλυση εργαζομένων χωρίς αποζημίωση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...