Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

«Επιπλέον πιστώσεις για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., ζητά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης»

Απάντηση Δένδια στην παρέμβαση Αυγενάκη.

Για την επισκευή των ακινητοποιημένων λόγω βλάβης οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ, απαντά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας μετά από ...
παρέμβασή του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των υφιστάμενων υπηρεσιών θα καλυφθούν με την ενίσχυση των σχετικών ΚΑΕ, που θα αιτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού: «για την επισκευή – συντήρηση όλων των επιχειρησιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό της για το 2013 πιστώσεις ύψους 7.000.000 ευρώ. Ειδικότερα για τα προβλήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, κατά το διάστημα από 1-1-2012 έως 16-7-13, έχουν εγκριθεί πιστώσεις συνολικού ύψους €242.226,10. Επιπρόσθετα, για τα οχήματα των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν εγκριθεί πιστώσεις συνολικού ύψους 55.808,18 ευρώ.»

Επισημαίνεται μάλιστα ότι «η αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των υφιστάμενων υπηρεσιών, αναφορικά με την επισκευή και συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων, προτίθεται να αιτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών την ενίσχυση των ΚΑΕ 0861 και ΚΑΕ 1321 με τα ποσά των 1.300.000 και 2.500.000 ευρώ αντίστοιχα.»

Τέλος, ο Υπουργός Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καταβάλλονται έντονες και συνεχείς προσπάθειες προς την κατεύθυνση μείωσης των λειτουργικών δαπανών και της εξοικονόμησης πόρων, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να διακυβεύεται το αξιόμαχο των Σωμάτων και η εύρυθμη λειτουργία, ως και το επίπεδο των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...