Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΑΡ: Πολιτικό προσωπικό ΥΠΕΘΑ - Το πάνε για "σφαγή"


Διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) καταγράφει η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) με ερώτηση βουλευτών της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου και Νίκης Φούντα προς τον κ Δημ. Αβραμόπουλο ,καταγράφονται τα εξής:

<<Με ανησυχία και έκπληξη πληροφορούμαστε ότι προκειμένου να καλύψει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους στόχους που τέθηκαν για ένταξη υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας, προσανατολίζεστε στην απομάκρυνση ουσιαστικά όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Η κατεύθυνση αυτή εκτός του ότι είναι οριζόντιο μέτρο, δεν έρχεται ως αποτέλεσμα αξιολόγησης των δεξιοτήτων και των προσόντων των υπαλλήλων, ούτε βέβαια των δομών και των αναγκών των διαφόρων μονάδων και υπηρεσιών που άπτονται της Εθνικής μας Άμυνας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη Υδρογραφική Υπηρεσία (ΥΥ), το Ναύσταθμος Σαλαμίνας, τη 131 Σμηναρχία Μάχης στο Άκτιο (FOB Aκτίου), το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού (ΓΕΤΕΝ), υπηρεσίες στρατιωτικών νοσοκομείων και άλλες, οι επιχειρησιακές ανάγκες των οποίων δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν εάν λείψει το έμπειρο, με ειδικές γνώσεις και εξειδικευμένο προσωπικό που σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του με συμβάσεις ΙΔΑΧ. Σε πολλές μάλιστα από τις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία ΙΔΑΧ του Υπουργείου Άμυνας δεν υπάρχουν αντίστοιχοι μόνιμοι υπάλληλοι γεγονός που δημιουργεί τουλάχιστον αμφιβολίες για τις αναγκαίες υπηρεσίες που δεν θα μπορούν να εκτελεστούν.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να διατηρήσετε σε ενεργό υπηρεσία όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των οποίων η εργασία είναι απαραίτητη για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, για την προστασία εγκαταστάσεων και για την επισκευαστικές ανάγκες των μέσων που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...