Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ν. Νικολόπουλος: Προχωρούν σε ξεπούλημα των Ε.Α.Σ.


Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται από την εξέλιξη των γεγονότων για την πορεία που έχει σχεδιάσει η Δικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ο σχεδιασμός αυτός ξεκίνησε επί υπουργίας του Ευάγ. Βενιζέλου στο ΥΠΕΘΑ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά που έχει και στην αρμοδιότητά της την αμυντική βιομηχανία.

Είναι πλέον σαφές, συνέχισε ο Γ. Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. κ. Νίκος Νικολόπουλος, ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα απολυθούν οι εργαζόμενοι και στις αρχές του 2014 θα πουληθούν τα ΕΑΣ, είτε ως ολότητα, είτε τμηματικά.

Απλά να υπενθυμίσουμε ότι, για την εξαγορά τους έχουν ενδιαφερθεί συγκεκριμένες εταιρείες του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Ουσιαστικά, η πώληση έχει ήδη γίνει «κάτω από το τραπέζι» με τους ευρωπαϊκούς εταίρους μας και αναμένεται η «εξυγίανση», δηλαδή η απόλυση των εργαζομένων για να βγουν στο σφυρί!

Ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Πριν από ελάχιστες ημέρες η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά είχε ανακοινώσει ότι, τα ΕΑΣ δεν θα πουληθούν, αλλά εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο εξυγίανσής τους.

Το ερώτημα που πλέον προκύπτει μετά τη δημοσίευση του πορίσματος των συμβούλων για την τύχη των ΕΑΣ, είναι εάν η ΑΝΥΕΘΑ γνωρίζει τι γίνεται και τι θα γίνει, ή εάν για ακόμα μια φορά στο Άμυνας οι εκεί πολιτικοί ταγοί σχεδιάζουν, αλλά ο Στουρνάρας αποφασίζει με τα δικά του μέτρα και σταθμά!

Τέλος στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος υπενθυμίζοντας το ακόλουθα:

«Σύμφωνα με το πόρισμα των ειδικών συμβούλων η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναγράφεται ότι, «με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης».

Στην ανακοίνωση επίσης τονίζεται ότι, «τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων».

Ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε κ. Νικολόπουλος, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι, η τρόικα και η Δικομματική Κυβέρνηση λειτουργούν στο Άμυνας σαν να θέλουν να τιμωρήσουν τα στελέχη των ΕΔ και να καταστρέψουν τις υποδομές τους!

Αυτό, είτε είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διάλυσης των ΕΔ, είτε δεν υφίσταται σχεδιασμός στα άλλα Υπουργεία και ο μόνος ευαίσθητος κρίκος είναι το Άμυνας, όπου κανένας δεν μιλά!

Κύριοι ΣΥΜΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ -Βενιζέλε, Σαμαρά- πλανάστε πλάνην οικτρά εάν νομίζετε ότι, τα στελέχη των ΕΔ θα μείνουν απαθή!

Το στελεχιακό δυναμικού των ΕΔ έχει αξιοπρέπεια, κύρος, συνείδηση και προπάντων πίστη σε ιδανικά και αξίες, που εσείς καταπατάτε!

Οι ημέρες σας στο Κυβερνητικό Θώκο σας είναι μετρημένες και σύντομα, όσοι είναι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και οι περιουσίες θα δημευθούν, όπως άλλωστε σωστά προεκλογικά δεσμευόταν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ δεν έχουν άλλον δρόμο από τα να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις!!!

Το ΧΡΙ.Κ.Ε θα είναι δίπλα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...